ספורט

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ספורט
    מיכל
    17/05/2014

בן העשר לא יודע ולא רוצה לדעת לשחות.
    הוא נמנע מכל פעילות ספורטיבית ויש לו עודף משקל.
    לא מוכן לקחת חלק בחוגי ספורט ולאחרונה התחלנו בפעילות ספורטיבית משותפת.
    מדאיג אותי שהוא לא יודע לשחות (במהלך השנים היו שני נסיונות ללמוד שחיה שלא צלחו).
    אני מתלבטת עם עצמי האם להתעקש על לימוד שחיה למרות שהוא לא רוצה?
    נראה לי שחיה זה מסוג היכולות שילד אמור לדעת גם על מנת שיוכל להנות עם בני גילו בקיץ וגם כיכולת הישרדות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ספורט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספורט - תגובה

טל כרמלי טבת
    18/05/2014

שלום מיכל,

הרצון שלך שבנך ילמד לשחות הוא מובן מאד, זוהי אכן מיומנות שיכולה להיות חשובה מבחינה חברתית (אם כי בעיניי פחות מבחינה "הישרדותית"). עם זאת, אני חושבת שלא כדאי להתעמת איתו סביב נושא זה ובוודאי שלא לגרום לו ללמוד שחיה "בכוח", אם הדבר אפשרי בכלל. גישה כזאת רק תעורר בו התנגדות, ותהפוך את הנושא לזירה של מאבק ביניכם.

האם יש לך השערה מה פשר ההתנגדות שלו? ייתכן שסביב נושא השחייה הוא חווה פחד, בושה, או רגשות שליליים אחרים. נסי לפנות אליו באופן רגוע ולא מתוח ולברר את הסוגיה, יכול להיות שניתן לסייע לו בחלקים שמעכבים אותו. ייתכן גם שכל נושא הפעילות הגופנית הוא נושא שהפך להיות טעון ביניכם, עקב רצונך שיעסוק בספורט וההימנעות שלו מכך. נושא עודף המשקל בוודאי מוסיף לכך. את מציינת שהתחלתם בפעילות משותפת, וזה נשמע מצוין. חשוב למצוא פעילות שתהיה לשביעות רצונו ושהוא יוכל ליהנות ממנה, אחרת יתקשה להתמיד בה לאורך זמן. ככל שזמן הפעילות המשותפת יהפוך לזמן של הנאה וסיפוק ואולי אף לחוויה של הצלחה, כך יגדל הסיכוי שהוא יאמץ את הספורט כחלק מפעילותו הקבועה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו