השתנה מוגברת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• השתנה מוגברת
    חסוי
    18/05/2014

שלום,

בני בן ה-5 רץ בשבועיים האחרונים המון פעמים לשירותים גם בשעות הגן וגם בבית. רק בלילה לא.

עשינו בדיקות שתן והן תקינות. קראתי שהתופעה יכולה להגרם מלחץ. מה ניתן לעשות על מנת להפסיק את התופעה ?

מה להגיד לו ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השתנה מוגברת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השתנה מוגברת - תגובה

יאיר סהר
    19/05/2014

שלום,
    בהנחה שנשללה בעיה רפואית, ניתן להניח כי מצבים פסיכולוגיים (מתח/פחד/חרדה) אכן עשויים להשפיע גם כן.

אני צופה כי התייחסות לנושא מתן השתן באופן ספציפי לא יביא לפתרון העניין, וכי שיחה שעיקרה הריצות לשירותים עלולה להותיר בילד תחושה של אשמה על התנהגות אשר (כנראה) אינה בשליטתו. לכן אני מאוד ממליץ שלא להמשיך ולשוחח באופן ישיר על השתן, ולהניח לו לרוץ לשירותים בכל רגע בו הוא מרגיש צורך.

במקביל, אני מציע לכם לשוחח עם בנכם על חוויותיו באופן כללי. האם קרה (או מתרחש עדיין) איזשהו אירוע שלילי בגן? האם בבית נעשו שינויים כלשהם (הולדת אח, יחסים בין אחים, יחסים עם ההורים) אשר גורמים לו לתחושות אי נוחות?
    בנוסף, חשוב לדעת כי לאורך ההתפתחות ילדים מפתחים גם פחדים המותאמים לגיל. לכן כדאי לבחון (ברגישות) האם ישנם דברים שמפחידים אותו?
    באופן כללי, ההצעה שלי היא לנהל איתו שיחות נעימות, פתוחות ומקבלות כמה שניתן, כדי לאפשר לו לפרוק כל מטען רגשי שהוא אולי סוחב עימו, על מנת להקל עליו.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו