מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוי בהתנהגות לפני ארוחהעדי18/05/2014
בני בן 4.5 ילד טוב , אבל תמיד לפני שיושבים לאכול הוא חייב לעשות איזשהו בלאגן, למשל למה פיתה רוצה בלחם(למרות שביקש בפיתה),אני רציתי לסדר את השולחן ואז הוא אומר לא רוצה לאכול בוכה ורץ לחדר ....תמיד מסתיים שהןא אוכל אחרי מלא איומים ועצבים אין חוג אין טלויזיה וכו........
אשמח להכוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות לפני ארוחה - תגובה
יאיר סהר19/05/2014שלום מיטל,
כמו רוב הילדים, גם בנך מחפש לו רגעים בחיו בהם הוא מתרגל את תחושת הנפרדות מכם ההורים, ופיתוח העצמאות והעצמיות שלו.
לצורך כך, הוא בוחר לעצמו את המקום המוגן ביותר לעשות זאת - מולכם ההורים, אשר מהווים עבורו גם את המקום שבו הוא חווה את החיבור המשמעותי ביותר.
מאוד מומלץ שלא להגיע למאבקים או איומים, ואני אישית מאוד נגד ענישה בכלל.
באופן כללי, אני מאוד ממליץ להגיב באופן שרואה את הצרכים שלו ואת הקושי שלו אל מול הסיטואציה הנוכחית (ולתת לכך ביטוי). במקביל, כפי שאת עושה - לא לאפשר למחאה שלו לשנות את הסיטואציה, אלא ללמד אותו שההחלטות שלו משפיעות עליו.
אני לא הייתי מתרגש אם כמחאה יעדיף לוותר על ארוחת הערב באותו רגע, ואף לוותר עליה לחלוטין. אם לא תביעו התרגשות יתר מהסיטואציה, הוא יסתגל אליה בקלות.
כדוגמא אקח את המקרה שתיארת - כמובן שמדובר בדוגמא סכמתית, ואת מוזמנת לעשות כל וריאציה שנראית לך מתאימה:
למה פיתה? רוצה בלחם: "מכעיס אותך שקיבלת פיתה ולא לחם, למרות שלמעשה זה מה שביקשת. יכול להיות שהתבלבלת והתכוונת שאתה רוצה לחם. אני יכולה להבין את זה. זה באמת מתסכל. איך לדעתך נוכל להימנע ממקרים כאלה בעתיד?"
כאן תגיע התגובה שלו.
לתשובה ברורה אענה: "זה באמת רעיון מצוין, וכדאי שננסה אותו מחר".
לתשובה מילולית לא ברורה, או תגובה התנהגותית: "אני רואה שכרגע קשה לך לחשוב על פתרון. זה בסדר. תוכל לחשוב על פתרון ולהציע אותו גם מאוחר יותר, וגם מחר".
בכל מקרה אמליץ לסיים ב: "אז כרגע קיבלת פיתה, ואתה יכול לבחור לבד אם לאכול אותה או לא".
במידה ואתם מתקשים למצוא את הדרך הנוחה לתקשר זאת, תוכלי לפנות אלי ישירות ואשתדל לתת עוד מספר כיווני פעולה אפשריים.
אשמח שתשובו לעדכן.
ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)