מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הצקותורד21/05/2014
הי יש לילדה שלי בכיתה ב ילדה שמנה שעושה דיאטה אבל היא בתיסכול שלה בוחרת כל הזמן להעליב את הבת שלי ולהגיש לה שמנה (גם למורה היא אמרה שהיא שמנה)
הילדה שלי לוקחת את העניין מאוד קשה בקושי אוכלת ולא רוצה ללכת לבית ספר (גם ככה היא ילדה מאוד רגישה כל דבר משפיעה מאוד עליה)
מה אני אמורה לעשות (אני אדבר עם המורה אבל מה כבר אפשר לעשות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצקות - תגובה
יאיר סהר25/05/2014שלום ורד,
הצקות הן דבר טבעי לצערי בגילאי בית הספר.
לעיתים המורים מגלים אזלת יד בטיפול בנושא, כי הוא גם מאוד מורכב.
בחלק מהמקרים, התערבות מורה עלולה דווקא להגביר התנהגויות כאלו.
מציע לך לשוחח עם בתך על הנושא, כדי שימת לב לשני עקרונות:
הראשון, לאפשר לה לאוורר את תחושות אי הנעימות בעקבות המקרים. בכל פעם שהיא רוצה לספר, אפשרי לה לספר מה בדיוק קרה, התענייני לגבי ההקשר, מהלך האירוע, התחושות שלה והתגובות שלה בעקבותיהן.
השני, נסי לאפשר לה התבוננות על הסיטואציה באופן אחר. הציעי לה שמדובר אולי ברגשות של קנאה אצל אותה ילדה (או בכל עניין אחר - כפי שאת באמת מבינה אותו). בנוסף, המטרה היא לאפשר לה להיעזר בך ולחשוב כיצד כדאי להתנהל במקרים כאלו בהמשך (מבלי לשפוט את התנהגותה באירוע)
מה שבעיקר חשוב במקרים כאלו, הוא שבתך תרגיש את התמיכה שלך דרך השיחה בנושא - גם אם אינך פותרת את המצב, שהרי הוא לא באמת בשליטתך או בשליטתה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו יאיר תודה ענקית הילדה השניה
ורד25/05/2014בדיאטה וההורים שלה באמת אומרים לה שהיא כל הזמן שמנה
0אני חברה של האמא
) הילדה שלי בממוצע אבל בחיים לא אמרתי לה שהיא שמנה ..
הכל מורכב כמו החיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו יאיר תודה ענקית הילדה השניה - תגובה
יאיר סהר25/05/2014אני באמת שמח שיכולתי להקל עליך.
יחד עם זאת, נשמע שהילדה שסובלת יותר היא אכן בתה של חברתך.
חשוב מאוד לשוחח עם הורי הילדה, שכנראה מתקשים להתמודד עם בעית עודף המשקל של בתם, ובכך מעצימים את החוויה השלילית שלה.
כדאי להמליץ להם לשוחח עם איש מקצוע מתחום הפסיכולוגיה בנושא.
אשמח גם לשוחח עימם טלפונית בעצמי, באם יהיו מעוניינים בכך (ללא עלות).
ושוב, בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)