בני רוצה אח

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בני רוצה אח
    יעל
    21/05/2014

שלום, יש לי ילד בן 4, אני גרושה מזה שנה וחצי, הילד חי איתי, האב והילד נמצאים בקשר כמעט יומיומי והקשר ביניהם טוב. לאחרונה בני שואל כל יום "למה אין לי אח" או מבקש "אני רוצה אח/תינוק". אני עונה לו שגם אני הייתי רוצה שיהיה לו ואנסה להכין. יש לציין כי אין לי בן זוג ובכוונתי ללדת ילד נוסף רק אם אמצא בן זוג מתאים. אשמח לעצה מקצועית מה כדאי לענות לבני. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בני רוצה אח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני רוצה אח - תגובה

יאיר סהר
    24/05/2014

שלום יעל,
    חשוב מאוד להסביר את הנושא לבנך בגובה העיניים.
    כמובן שכל שיחה צריכה להיות מאוד נעימה ומבינה את הרצון שלו, אבל גם להסביר לו את המציאות.

שיחה בנושא צריכה לכלול כמה נקודות:
    1. הבעת הבנה לרצון - אני מבינה שאתה מאוד רוצה אח/ות
    2. מה דרוש - גם אני הייתי רוצה ללדת לך אח, אולם לצורך כך אני צריכה למצוא בן זוג מתאים, שיהיה האבא
    3. סבלנות - גם ברגע שרוצים תינוק נוסף, זה עניין שדורש זמן, ולכן צריך סבלנות
    4. מתי עושים ילד - הסיבה היא שתינוק לא "מכינים", אלא צריכה להיות החלטה משותפת של שני בני זוג.

בנוסף, הייתי מוסיף שלא ניתן לדעת מראש אם זה יהיה אח או אחות.

כמובן שלא צריך לכלול את כל הנקודות בשיחה אחת. אפשר ורצוי לפצל את הרעיונות לקטעים נפרדים, ולטפטף אותם מדי פעם כשהוא בא ומבקש אח.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו