מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 9 עם פחדים ודאגותתמי21/05/2014
שלום
הבן שלי בן 9 - הוא ילד רגיש,חסר בטחון יש לו דמיון מאוד מפותח
ילד מאוד חברותי ,כולם אוהבים אותו מאוד ...
אבל יש לו הרבה פחדים ודאגות והוא גם מאוד פחדן, ולאחרונה הם התרבו
כמה לילות אחרונים כל לילה לפני השינה - מאוד קשה לו להרדם ,הוא מבקש שאשב לידו ואדבר איתו על הפחד או שסתם אשב עד שירדם...
אם באותו יום דברו על נחשים שמצאו במקום מסויים ,אז באותו ערב הוא יגיד שהוא מפחד לישון שהנחש לא יבוא אליו...
אם הוא רואה סרטים מפחידים ,אז לפני השינה ..אני מפחד שלא יכנסו אלינו הבייתה גנבים ..
אם הוא הלך באותו יום לטיול וסיפרו על מישהי שהרגה את עצמה ,אז הוא ידבר איתי על זה בלילה ...ועל הפחד הזה... ולמה היא הרגה את עצמה...
אם אני חושבת אז רוב הפחדים הגיוניים ולפעמים צפים לו פחדים משום מקום ,כלומר לא ששמע על זה ולא דיברו על זה במהלך היום
הו גם יכול לדבר על מוות שזה מפחיד אותו שאנשים שהוא מכיר ימותו ושאבא ואמא שלו ....
אם הוא נפל ויורד לו קצת דם או נפוח לו - הוא פוחד מזה ..מה יקרה לי ולמה זה ככה...ממש נלחץ...
אני לא יודעת מה צריך לעשות , ברור שאני יושבת איתו ומרגיעה אותו
השאלה היא האם המצב שלו דורש התייחסות נוספת ,לקחת אותו לטיפול כדי שיפחד ויידאג פחות ..או כדי שזה לא יתגבר ....
חשוב לציין שהוא מתפקד מעולה ,ילד שמח, יש לו חברים ,הוא יוצא וחוזר (דיי עצמאי)
חכם מאוד ,מצד שני הוא חסר בטחו ן עם פחדים ודאגות..
לעזרתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 9 עם פחדים ודאגות - תגובה
יאיר סהר25/05/2014שלום תמי,
פחדים הינם חלק מהחיים, והסיטואציות אותן את מתארת (נחשים, גנבים, מוות) עשויות להפחיד ילדים רבים, במיוחד כאשר יורד הלילה. עם זאת, אפשר שאת חשה שהחששות שלו רבים ומוכללים מרוב הילדים.
המבחן העיקרי בעיני הוא מבחן התפקוד, כלומר השאלה המרכזית אינה האם הילדים מפחדים, אלא כיצד הם ואנחנו מתמודדים עם אותם הפחדים.
במבחן התפקוד היומיומי, נראה שבנך מתפקד היטב, אינו מחמיץ פעילויות כגון בי"ס או בילוי עם חברים, ולכן ברמת התפקוד איני רואה סיבה לדאגה.
אולם הצד השני הוא צד ההרגעה שלכם. אם התחושה שהיא שככל שחולף הזמן נדרש זמן שיחה והרגעה גדול יותר, זהו מצב שצריך להתייחס אליו כדי שלא יתפרש על זמן רחב מהיום, ויפגע בתפקודים אחרים.
במידה והתחושה היא שזמן ההרגעה גדל (או כבר ממושך מדי), או שהאפקטיביות של ההרגעה פוחתת, אנא צייני זאת ואוכל להתייחס.
בינתיים, נשמע שההתמודדות שלכם עם המצב מותאמת מאוד לצרכיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)