מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך לבשר על מוות של כלב.יוליה21/05/2014
שלום רב.
אני אמא לפעוטה בת 2.4 חכמה ומקסימה.
היום נאלצנו להרדים את הכלבה שלנו בגלל מחלה קטלנית.
טיפלנו בכלבה בבית והילדה היתה שוטפה לטיפול, היא ידעה שעכלבה חולה ואבא ואמא מטפלים בה, זריקות עירוי וכד'.
היום הכלבה הורדמה והשאלה היא איך מבשרים לילדה? בינתיים היא לא שואלת איפה הכלבה(יש עוד 2 בבית אז אולי היא עוד לא מרגישה בחסרון).
איך מסבירים? והאם שווה להסביר גם עם הילדה לא תשאל כלל היכן הכלבה?
החשש הגדול שלי היא שהילדה תקשר אוטומטית בין חולי והורים שמטפלים למוות.
בתודה מראש
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לבשר על מוות של כלב. - תגובה
יאיר סהר24/05/2014שלום יוליה,
התפניתי לענות רק כעת.
האם השאלה עוד רלוונטית ואת זקוקה לתשובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אם אפשר. תודה
יוליה25/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לבשר על מוות של כלב. - תגובה
יאיר סהר01/06/2014שלום יוליה,
כנראה פספסתי את תשובתך, מצטער על כך.
צר לי על מות הכלבה.
חיות בית הופכות לחלק אינטגרלי מהמשפחה, והן בעיני בנות בית משמעותיות לכל דבר.
היות ועברו כבר 10 ימים, אני לא בטוח שכדאי כעת לפתוח את הנושא אם הוא לא עלה מיוזמתה.
באופן כללי, כדאי מאוד לנהל את השיחה בסמוך לאירוע, למרות הקושי הרגשי שכרוך בכך.
מדובר על מסר משמעותי מעבר לנושא הספציפי - אנחנו משוחחים בבית גם על אירועים כואבים, ולא רק על המשמחים.
חשוב בעיני להסביר לילדים על השינוי, בהתאם לגילם, וזאת בשל העובדה שלא תמיד הילדים ידברו על הנושא מיוזמתם. עם זאת, אין זה מעיד בהכרח על אי שימת לב. יתכן שמדובר דווקא בהפנמת מסר ש"זה נושא שלא מדברים עליו".
נושאים כאלה נחווים פעמים רבות כמאיימים ומסוכנים, ולא נרצה להשאיר את הילד בתחושה שכזו.
ככל שנסביר את המצב בצורה ברורה ואמיתית, כך יקל עלינו ועל הילד לנהל את השיחה.
עם זאת, בשל הגיל הציעיר, אין צורך לנהל שיחה ארוכה מדי.
נוכל לקרוא לילדה ולשוחח על הנושא בקצרה - מספר משפטים בודד.
למשל: "הכלבה היתה חולה מאוד תקופה ארוכה, ולכן מתה. כלבים שמתים כבר לא חוזרים הביתה, ואנחנו עצובים מאוד ומתגעגעים."
כמובן לאפשר לה לשאול שאלות, ולהשתדל לענות עליהן מבלי להיכנס כמובן לתיאורים מפורטים מדי. בגיל זה אני לא צופה שיעלו שאלות של חשש לגבי החיים, אבל אם כן, היו קשובים לחשש, שאלו אותה אם היא חוששת וממה, וענו על כך באופן שמותיר בה בטחון.
תנו מקום לתחושות שליליות שתאמר או להתנהגויות (בכי), אך אפשר גם שתיראה כאילו זה ממש לא מעניין אותה. קבלו כל תגובה שלה כדרך שלה להתמודד עם העניין.
יתכן שעבורה לא יהיה מדובר בחדשות מפתיעות מאוד. ילדים עשויים להפתיע בהבנתם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)