מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תלישת שיער-בת שנתיים עזרה דחופהמורן23/05/2014
שלום,
הבת שלי בת שנתיים בתקופה האחרונה היא משחקת עם השיער ותולשת אותו, בשבוע האחרון היא חולה ולא רגועה ופשוט תולשת את השיער בלי רחמנות,אני מעירה לה ולא עוזר, אני מנסה להתעלם ולא עוזר, פשוט נקרע לי הלב, יש לה כבר איזור של קרחת בראש,מה אני יכולה לעשות,הבוקר היא קמה ושיחקה בשיער וראיתי על המיטה מלא שיערות,אני ממש מיואשת ולא יודעת איך להתנהג,אני מנסה להסיח את דעתה אבל כמה אפשר?כשהיא בבית ורוצה משהו ולא מתאפשר לתת לה אז זה מתבטא בתלישת שיער,אי אפשר כל הזמן לרצות אותה כדי שלא תמשוך בשיער,ממש נקרע לי הלב, אני לא דרמטית בדרך כלל, אבל בנקודה זו זה כואב לי מאוד.
איך מטפלים בבעיה זו
נ.ב היא לא מרגישה שאני לחוצה,כי אני מנסה לידה להיות רגועה אבל כשהיא לא לידי אני מדברת על זה,בנוסף היא עדיין לא מדברת.
תעזרו לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי!!!
מורן25/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלישת שיער-בת שנתיים עזרה דחופה - תגובה
טל כרמלי טבת25/05/2014שלום ליאת,
תלישת שיער בגילאים הללו מהווה לרוב מקור להרגעה. לעתים ילדים משחקים בשיער ותולשים אותו לקראת שינה כחלק מהירגעות והירדמות, ולעתים אף מכניסים אותו לפה. דאגתך מובנת וזה וודאי לא נעים לראותה עושה זאת.
מבחינת התגובה, רצוי לא להגיב בכעס או באיסור כלפי ההתנהגות, אלא לנסות להסיח את דעתה באמצעות משחק או משהו אחר להתעסק בו. אפשר לנסות להמיר את מריטת השיער בחוויה חושית אחרת, כמו ליטוף של בובה שעירה. כפי שציינת חשוב עד כמה שניתן שבתך לא תהיה חשופה למתח שזה מעורר בך, מכיוון שאז עלול להתגבר הצורך שלה בהרגעה עצמית.
מעבר לכך, כדאי לחשוב האם חל שינוי כלשהו בסביבתה שיכול להסביר את המתח שלה ואת הצורך שלה בהרגעה. עם זאת לעתים המתח הוא פנימי וטבעי, ולא ניתן לזהות גורם חיצוני לו.
דבר נוסף - ההערה שלך לגבי חוסר היכולת לרצות אותה כל הזמן מרמזת שקיימת התמודדות לא פשוטה עמה סביב דרישות ושליטה. אם אכן זה המצב, כדאי להפריד את ההתייחסות לכך ולהמשיך כפי שפעלת עד כה, מבלי לתת לתלישת השיער להיכנס ולהפוך לכלי עבורה על מנת להשפיע עלייך. ברור לי שזה קשה אך יש סיכוי טוב שבעזרת גישה עקבית וסבלנית התופעה תחלוף.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי מה שכתבתי-המש לתשובה
רוית26/05/2014לא כבתתי נכון,זה לא העניין של לרצות,הכוונה היא שאי אפשר כל הזמן לנסות ולהעסיק אותה במשהו כדי שתשכח מהשיער,היא מתייחסת לזה בתור משחק.
ואם רגע אני לא לידה אז היא משחקת ותולשת אותו,היא בזמן האחרון היתה חולה ובבית וראיתי שזה ממש רציני.האם זה נכון להתעלם או להעיר?
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)