בעיות חברתיות לילדה בת 9

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות לילדה בת 9
    גל
    23/05/2014

לביתי יש קשיים בתחום החברתי. כבר כמה שנים אני מטפלת בנושא כולל סדנא שהשתתפה בה. יש שיפור אבל לא ממש משמעותי. כמעט אין מפגש חברתי(משפחתי, כיתתי. חברי) שבו היא במקרה הגרוע רבה עם ילדים ובמקרה הקל מתעלמים ממנה ולא משתפים אותה. אני מוצאת את עצמי מתוחה ולא נהנת משום מפגש חברתי(לפעמים גם נמנעת) מכיוון שגם קשה לי עם המצב הזה וגם לפעמים זה גורם למתח ביני לבין הורים אחרים. אני משתדלת לא להתערב ולתת לה להתמודד . אבל זה לא עוזר (בנוסף היא ילדה די מלאה ומאוד גבוהה לגילה - והילדים משתמשים כל הזמן נגדה עם זה)האם התחושה שלי היא קיצונית? הסביבה אומרת לי לא להתייחס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות לילדה בת 9

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות לילדה בת 9 - תגובה

טל כרמלי טבת
    25/05/2014

שלום גל,

לא נשמע לי שיש משהו קיצוני בתגובה שלך - סביר מאד שקושי חברתי אצל בתך ידאיג אותך ויגרום לך למתח. כולנו היינו רוצים שילדינו ישתלבו היטב בחברה, ימצאו את מקומם בקרב בני גילם ויצליחו ליצור קשרים טובים ומתגמלים. העולם החברתי אינו פשוט, ודורש פיתוח של מיומנויות רבות - בין השאר של יכולת להקשיב, לחלוק, לשתף ולוותר, לצד יכולת להיות אסרטיבי ולעמוד על שלך בעת הצורך. אצל חלק מהילדים זה מתפתח באופן טבעי, ואצל חלקם, מסיבות שונות, זה לא הולך חלק.
    מתוך התיאור שלך לא ניתן לשער לגבי מקורות הקושי של בתך, אך עלתה לי שאלה האם יוצא לה לפעמים להיפגש עם ילד/ה גם במפגשים של אחד-על-אחד, ולא רק במסגרת משפחתית או כיתתית בה מתכנסת חבורה. מסגרת אינטימית כזאת יכולה לסייע לה "להתאמן" ביצירת קשר. אני מבינה את החלטתך "לא להתערב" על מנת לאפשר לה להתמודד, אך ייתכן שבמפגש כזה תוכלי לזהות מה המחסומים ומה מפריע לה, ולנסות להעניק תיווך שיסייע לה.

נקודה נוספת היא המתח שאת חווה במפגשים והקושי שעולה מול ההורים האחרים. מה המקור לקושי מול ההורים? ייתכן שגם הוא מוסיף על המתח שבתך מרגישה.

את מציינת שסדנא שבתך עברה לא מאד עזרה לה. עם זאת היא בוודאי סובלת מהמצב והייתה רוצה בעצמה לשפר את מיומנויותיה החברתיות. לכן אני ממליצה לכם לפנות לייעוץ אצל איש מקצוע, ביחד תוכלו לנסות להבין לעומק את מקור הקשיים ולחשוב איך כדאי לעזור. האפשרויות מגוונות - טיפול פסיכולוגי פרטני, או אולי קבוצה למיומנויות חברתיות, ואולי הדרכה הורית או משהו משפחתי. כדאי גם לנסות לשוחח עם בתך על הקשיים. חשוב שזה יהיה באופן רגוע ותומך, ולא מאשים. נסי להביע התעניינות ולנסות להבין ממנה מה קשה לה, מה מכעיס/מעציב/מעליב אותה וכו', ומה היא חושבת שיוכל לעזור לה. לפעמים לילדים יש רעיונות טובים...
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו