תחנונים לסליחה בצורה קיצונית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תחנונים לסליחה בצורה קיצונית
    כנרת
    24/05/2014

בבתי בת השלוש וחצי חל שינוי דרסטי במהלך החודש האחרון , בתחילה כל פעם שכעסתי עליה בצורה מאוד סבירה על התנהגות מסויימת שלה , היא ישר שיקרה ואמרה שהיא לא עשתה זאת , למרות שהפעולה הייתה בפניי , הסברתי לה שאין צורך לשקר וזה בסדר שלפעמים אמא כועסת , ואמא גם סולחת , והיא ממשיכה בבכי במשך חצי שעה ומנסה להסביר לי שהיא בסדר , ולאחר שכנראה הבינה שאין צורך לשקר , בכל סיטואציה הכי קלה אפילו שאני לא כועסת עליה בכלל , היא ישר מתגוננת ומתחילה לבכות , אני ישר מסבירה. לה שאני בכלל לא כועסת , והיא ממשיכה במשפטים במשך שעה ואף יותר , שאני צריכה לקבל את סליחתה , אך אני ממשיכה להסביר לה שאין צורך שתבקש סליחה כיוון שלא עשתה דבר , אני ממשיכה להיות עקבית על מנת להסביר לה שאין צורך לבקש סליחה שאין צורך , וזה בסדר לא להיות הילדה המושלמת .
    כמובן שביררתי בגן אם קרה משהו חריג , בדר״כ היא הילדה המקסימה שעוזרת כל הזמן , אולי זו בעצם הבעיה כיוון שמתוגמלת במדבקות כל הזמן לאיסוף צעצועים וכו׳ .
    הבעיה המרכזית שלי כרגע היא איך להתנהג איתה מה בעצם אני אמורה לעשות ? מה לאמר לה , כיוון שתמיד זה מסתיים אחרי בכי של שעתיים ותחנונים לסליחה, או הבהרה מצידה שהיא בסדר .
    תודה מראש אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחנונים לסליחה בצורה קיצונית - תגובה

טל כרמלי טבת
    25/05/2014

שלום כנרת,

אכן נשמע שבתך עסוקה בבקשת סליחה ובהתגוננות באופן חריג, ויש מקום לנסות להבין את מקור ההתנהגות הזאת. את אומרת שמדובר בהתנהגות חדשה יחסית אשר נמשכת בסה"כ חודש, האם משהו השתנה בחייה או בחיי המשפחה בחודש האחרון? האם יש לה סיבה לחשוב או להרגיש שכועסים עליה באופן מיוחד?
    את צודקת באמירות שלך אליה שזה בסדר שאמא כועסת לפעמים, ויותר מכך - זה בסדר שילדה עושה לפעמים דברים שקצת מכעיסים את אמא. אבל מאיזושהי סיבה, ההסברים האלה לא מרגיעים אותה, והיא ממשיכה להרגיש שעליה להתגונן ולהצטדק. לכן מעניין לחשוב האם מעבר למסר המילולי היא מרגישה משהו אחר - אולי היא מרגישה שאת בכל זאת כועסת, או שיש דברים בה, או דברים שהיא עושה, שקשה לך לקבל. אם את לא מרגישה שיש דברים כאלה, ייתכן גם שהאינטרקציה הזאת מהווה עבורה דרך לזכות באישורים ובתשומת לב מתמשכת, וגם אז כדאי יהיה לנסות לחשוב מה העלה כעת את הצורך הזה.
    אם תרצי, אשמח לשמוע מה דעתך ולהמשיך לחשוב יחד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו