מעבר לגן עייריה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעבר לגן עייריה
    גליה
    24/05/2014

שלום
    בני בן שנה ותשעה חודשיים, כרגע נמצא בגן שמאוד אוהב וגם שיטת החינוך היא לטעמי.
    אני מתלבטת קשות האם להכניסו לגן עייריה בדיוק בגיל שלוש האם לתת לו להיות כבר גדול ולהתמודד? או האם להשאיר בגן פרטי עוד שנה עם יחס אישי יותר? לגבי הגן בו נמצא כעת כרגע נראה שכולם יהיו קטנים ממנו מה לעשות אני אובדת עצת ולא מצליחה להחליט מה טוב עבורו
    לגבי גמילה עדיין לא גמול לא אומר לפני שעושה צרכיים אך אני מושיבה אותו בישבנון בשירותים ומסבירה מספר רב של פעמיים על כך שעושים קקי ופיפי בשירותים , מקיאה סיפור אך לא הורדתי חיתול עדיין האם להתחיל באסריביות יותר ? תודה רבה יש לציין שלפני חודשיים נולדה לו אחות חדשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לגן עייריה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אודה לתשובתכם בבקשה

גליה
    25/05/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לגן עייריה - תגובה

טל כרמלי טבת
    25/05/2014

שלום גליה,

ההתלבטות שלך מובנת, יש יתרונות וחסרונות לכל אחת מהאפשרויות, ואין אחת "נכונה".
    המעבר מגן פרטי, שלרוב יש בו מספר מועט יותר של ילדים, צוות גדול ויחס אישי יותר, לגן עירייה, הוא מעבר משמעותי. אחד השיקולים בהחלטה יהיה מאפייניו של הילד, עד כמה נראה שהוא "בשל" למעבר. במעבר כזה "מאבדים" משהו מהיחס האישי והקרוב והמשפחתיות, אך מרוויחים בדרך כלל מגוון רחב יותר של ילדים להיכרות ולמשחק, מגוון רחב יותר של אמצעים ופעילויות, והזדמנויות רבות יותר "לגדול" ולפתח עצמאות.
    בנוסף, כפי שציינת בצדק, לעתים קרובות בגנים פרטיים יש ילדים מעטים מעל גיל 3, ואז הוא באמת יכול למצוא את עצמו עם מעט ילדים בני גילו. זה יכול להתאים למי שייהנה ויתחזק ממעמד "הגדול", אך עשוי להיות חיסרון עבור מי שזקוק כבר ליותר גירויים ולילדים בגילו שיוכל לשוחח ולפעול איתם.
    בכל מקרה, אם אני מבינה נכון לא מדובר על שנה"ל הקרובה, כך שיש לך עוד זמן רב להתלבט ולהחליט. כדאי לשקול את הדברים לקראת מועד הרישום, ולבחון שוב האם נראה שהוא מוכן למעבר.
    לגבי נושא הגמילה יש גישות שונות, לפי גישתי תנאי בסיסי להתחיל את התהליך הוא שהפעוט יוכל לזהות מתי הוא עומד לעשות את צרכיו ויוכל להודיע על כך. בכל מקרה, לא רצוי לבצע שינוי כזה בסמוך לשינויים אחרים שדורשים הסתגלות, והולדת אחות היא בהחלט שינוי שכזה. לפיכך הייתי מחכה עוד קצת. תוכלי לקרוא על כך עוד בתגובות לשאלות רבות שנשאלו בנושא גמילה בפורום בחודשים האחרונים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו