מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדים ילד בן 7לילך25/05/2014
בני בן 7 לומד בכיתה א' לפני כשבוע ימים הוא שיחק בטלפון של אביו וראה שם תמונה פונוגרפית של בחור ןבחורה לפני יומים הוא אמר לי שיש לו משהו שמציק לו ושהוא רוצה לספר לי הוא סיפר לי שהוא ראה את התמונה ושהוא יודע שזה לא לגיל שלו ושזה מציק לו הסברתי לו שהוא לא היה צריך להסתכל ואם הוא יסתכל זה לא נורא ושגם הוא שיגדל ישלח לחבריו דברים כאלה ושזה טבעי ומאז בכל ערב הוא אומר לי שהוא מרגיש מועקה בחזה שמפריעה לו והוא מספר לי כל מיני דברים שקרו בגן ואני יושבת אותו ומרגיעה אותו אתמול בלילה שוב הוא החל לבכות ואמר"תקחו את ההרגשה הזו ממני " ולא הפסיק לבכות עד שהרגעתי אותו והוא נרדם בבוקר הוא אמר שיש לו עדין מועקה וש"הראש שלו מקלל את עצמו אני אובדת עצות מה עלי לעשות אודה לכם על תשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לכם באם תוכלו לענות לי
לילך25/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים ילד בן 7 - תגובה
טל כרמלי טבת28/05/2014שלום לילך,
נשמע שבנך נסער ממה שראה בתמונה, ומתקשה להירגע ממנה. החשיפה לתמונה הפורנוגרפית עוררה בו כפי הנראה חרדה רבה, והוא אף מרגיש אשם על מה שראה, ואולי רגשות קשים נוספים.
חשיפה לתכנים מיניים שאיננה מותאמת לגיל עשויה אכן לעורר תגובות כאלה. כדאי להמשיך בכיוון שבו הלכת - להרגיע אותו, להסביר לו שהוא נחשף בטעות למשהו "של גדולים" שהוא לא אמור לראות, אבל גם שהוא לא אשם בכך, ושהוא לא גרם בכך כל נזק או עוול. אפשר להסביר לו שמבוגרים לפעמים מתעניינים בדברים כאלה. כדאי לעודד אותו לדבר על תחושותיו ולהסביר מה מעיק עליו כל כך ומה מטריד אותו.
מעבר לכך כדאי לוודא שהוא לא ייחשף שוב לתכנים מיניים שאינם מתאימים ומעוררים חרדה. במקביל ניתן לקרב את הנושא אליו בדרך שמתאימה לגיל, שכן הנושא מעסיק ילדים, והימנעות מוחלטת ממנו או הפיכתו ל"טאבו" יכולה גם היא לעורר חרדה. תוכלו להיעזר בספרים מתאימים לגילו או בחומר הדרכה להורים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)