פחדים ילד בן 7

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים ילד בן 7
    לילך
    25/05/2014

בני בן 7 לומד בכיתה א' לפני כשבוע ימים הוא שיחק בטלפון של אביו וראה שם תמונה פונוגרפית של בחור ןבחורה לפני יומים הוא אמר לי שיש לו משהו שמציק לו ושהוא רוצה לספר לי הוא סיפר לי שהוא ראה את התמונה ושהוא יודע שזה לא לגיל שלו ושזה מציק לו הסברתי לו שהוא לא היה צריך להסתכל ואם הוא יסתכל זה לא נורא ושגם הוא שיגדל ישלח לחבריו דברים כאלה ושזה טבעי ומאז בכל ערב הוא אומר לי שהוא מרגיש מועקה בחזה שמפריעה לו והוא מספר לי כל מיני דברים שקרו בגן ואני יושבת אותו ומרגיעה אותו אתמול בלילה שוב הוא החל לבכות ואמר"תקחו את ההרגשה הזו ממני " ולא הפסיק לבכות עד שהרגעתי אותו והוא נרדם בבוקר הוא אמר שיש לו עדין מועקה וש"הראש שלו מקלל את עצמו אני אובדת עצות מה עלי לעשות אודה לכם על תשובתכם המהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים ילד בן 7

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אודה לכם באם תוכלו לענות לי

לילך
    25/05/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים ילד בן 7 - תגובה

טל כרמלי טבת
    28/05/2014

שלום לילך,

נשמע שבנך נסער ממה שראה בתמונה, ומתקשה להירגע ממנה. החשיפה לתמונה הפורנוגרפית עוררה בו כפי הנראה חרדה רבה, והוא אף מרגיש אשם על מה שראה, ואולי רגשות קשים נוספים.
    חשיפה לתכנים מיניים שאיננה מותאמת לגיל עשויה אכן לעורר תגובות כאלה. כדאי להמשיך בכיוון שבו הלכת - להרגיע אותו, להסביר לו שהוא נחשף בטעות למשהו "של גדולים" שהוא לא אמור לראות, אבל גם שהוא לא אשם בכך, ושהוא לא גרם בכך כל נזק או עוול. אפשר להסביר לו שמבוגרים לפעמים מתעניינים בדברים כאלה. כדאי לעודד אותו לדבר על תחושותיו ולהסביר מה מעיק עליו כל כך ומה מטריד אותו.
    מעבר לכך כדאי לוודא שהוא לא ייחשף שוב לתכנים מיניים שאינם מתאימים ומעוררים חרדה. במקביל ניתן לקרב את הנושא אליו בדרך שמתאימה לגיל, שכן הנושא מעסיק ילדים, והימנעות מוחלטת ממנו או הפיכתו ל"טאבו" יכולה גם היא לעורר חרדה. תוכלו להיעזר בספרים מתאימים לגילו או בחומר הדרכה להורים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו