בן 9

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 9
    לימור
    25/05/2014

היי

בני בן 9, חכם ומקסים ילד מתחשב, עוזר, באמת ילד מדהים. בכיתה אין לו חברים. הוא אוהב מחשבים ופחות מתחבר לספורט.
    המורה סיפרה לי שרוב הזמן הוא משחק עם ילדה מהכיתה ולא עם הבנים.
    יש לו מס' חברים מהכיתה השניה.
    בעברו נולד פג ויש לו קול צרוד במיוחד כאשר הוא צועק, אבל זה משהו שמתרגלים..
    אני מעודדת אותו להזמין חברים, אבל לרוב מזמין חבר מהכיתה השניה.
    אני גם לא רוצה לעשות מיזה דרמה..
    כי האמת שלא נראה לי רע לו לחזור מהב"ס לשחק במחשב ולצפות בטלויזה. יש לו גם אחים.
    האם להשאיר כך את המצב? האם ללחוץ על הילד בנושא חברים?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 9

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 9 - תגובה

טל כרמלי טבת
    28/05/2014

שלום לימור,

את מעלה שאלה שמעסיקה הורים רבים, והיא עד כמה יש ללחוץ או להיות מעורבים בעולמם החברתי של הילדים, וכמה לאפשר להם בחירה עצמאית.

השאלה הראשונה שצריכה להישאל היא מהי החוויה של הילד, האם הוא מרגיש בדידות ומצוקה כתוצאה ממיעוט/העדר חברים, או שהוא מרוצה ממצבו. לא תמיד קל לקבל תשובה על השאלה הזאת אבל חשוב להיות עירניים ולנסות להבין מה הוא מרגיש, אם באמצעות שיחות ישירות עמו ואם על ידי תשומת לב להתנהגותו והרגליו. גם מידע מצוות בית הספר יכול לתרום תוספת חשובה - איך הוא מתנהל בהפסקות, מה יחסם של ילדים אחרים אליו, האם הוא מבודד ואם כן מה הוא עושה והאם נראה עצוב, האם הוא נשמע מתבטא באמירות סביב הנושא, וכדומה.
    השאלה השנייה היא מדוע אין לו חברים בכיתתו. העובדה שיש לו חברים מהכיתה האחרת יכולה להעיד על כך שאין פגם כלשהו במיומנויותיו החברתיות. כשהוא מזמין חבר הביתה, מה הם עושים יחד? מה טיב התקשורת ביניהם? את מתארת העדפה בסיסית שלו לכיוון של מחשב ובית. נכון שבגילאים הללו הספורט והפעילות הגופנית תופסים מקום חשוב, אולם גם ילדים שאינם ספורטאים מוצאים לעצמם חברים ופעילויות משותפות. לכן יש לשים לב האם המחשב והבית אינם מהווים עבורו "בריחה" מהתמודדות שקשה לו, ושבה הוא זקוק לעזרה.
    ציינת שיש לו אחים - מעניין להתבונן בתקשורת וביחסים ביניהם, ולחשוב איך הוא מסתדר שם ואיזה מקום/תפקיד הוא לוקח. יחסים בין אחים מהווים לעתים קרובות "מגרש אימונים" לאינטרקציות בכלל, ואולי ניתן יהיה ללמוד מזה משהו.
    במידה ובנך לא מבטא, באופן ישיר או עקיף, סימנים של קושי או מצוקה סביב הנושא החברתי, ייתכן שאכן מדובר בילד בעל אופי מופנם יותר, שלא זקוק לאינטרקציות אינטנסיביות ונוח לו לבלות הרבה עם עצמו ועם תחביביו. במקרה כזה באמת אין צורך ללחוץ עליו, ויש לכבד את העדפותיו.
    מקווה שעזרתי, את מוזמנת לשאול עוד אם תרצי.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו