שיער ארוך לבן 5 - מפריע?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שיער ארוך לבן 5 - מפריע?
    טל
    26/05/2014

שלום,

בני בן כמעט 5 ויש לו שיער ארוך בלונדיני ויפה ואני לא מעוניננת לספרו.

כמו כןהוא לא לגמרי מפותח לגילו די תינוקי,יש לו גם קצת בעיות במוטוריקה עדינה וגסה,הוא בגן טרום חובה והגננת טוענת שהוא נרדם במפגשים ושעקב השיער מציקים לו וקוראים לו בת.הגננת חושבת שצריך לספר אותו בהקדם.
    סה"כ הוא ילד נבון , חכם ומשחק עם בני גילו- בגן לטענת הגננת משחק עם הבנות.

התיעצתי עם רופא המשפחה והוא אמר שאין בעיה לדעתו עם ההרדמויות וכל ילד בקצב שלו.
    לגבי השיער היה נחרץ ואמר שזה גורם בלבול לילד עם הזהות המינית שלו (בלי שנשאל על הסוגיה יש לציין)

האומנם זה גורם לבלבול בזהות המינית? או עלול לגרום שיתיחסו אליו כילד קטן ועקב כך התנהגות תינוקית?

אין לי כל רצון לפגוע או לגרום לנזק בילד...

אשמח לתגובה,
    תודה,
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיער ארוך לבן 5 - מפריע?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיער ארוך לבן 5 - מפריע? - תגובה

יאיר סהר
    01/06/2014

שלום טל,
    אני מבין ממך שאת שומעת מסרים מאוד מדאיגים מהסביבה בנוגע לשיער, גם מאנשים שכלל לא נשאלים על כך.

בעניין ההרדמויות אני מסכים עם הרופא מבחינת הקצב האישי, אולם כדאי לוודא ששנתו של הילד בלילה טובה. לצורך כך דרושים יותר פרטים. למשל: איפה הוא ישן, איך השינה? האם יש התעוררויות שדורשות התערבותכם במהלך הלילה? מתי נרדם ואיך? מתי מתעורר ובאיזה אופן?

בעניין השיער, דומני שבנך כבר מבוגר דיו כדי להחליט בעצמו.
    האם הוא מתלונן על אורך השיער? רומז/אומר שהשיער מפריע לו או שהיה רוצה להסתפר?
    אני מניח שהשיער הארוך גורם לאנשים בסביבה לפנות אליו בלשון נקבה. האם זה מפריע לו?
    מציע לברר את העניין הזה איתו, ואם הוא מעוניין להסתפר, לעשות זאת.

במקביל, את מעלה גם את נושא ההתייחסות הסביבתית.
    האם אכן הסביבה מצפה ממנו להתנהגות של ילד צעיר יותר בשל אורך שיערו? (למשל באופי השיחה או בפעולות שלא מצפים ממנו לבצע)
    אם כן, יתכן שזה מאפשר לו להישאר "קטן" ובכך עלול באמת לעכב את התפתחותו.

מבחינת בלבול בנוגע לנטיה מינית - אני שומע שבסביבתך מאוד מוטרדים מנושא הנטיה המינית, ולכן עסוקים בלנתב את התנהגותך כך שתתאים לסכמות של התנהגויות "תואמות מין". איני מכיר עדויות לכך שאורך שיער בילדות משפיע על נטיה מינית.
    עמדתי האישית היא שנטיה מינית אינה עניין שיש לחשוש מפניו, או לעסוק בניסיון לעצב אותו בהתאם למה שנראה לנו "נכון".

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו