מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 11 שממציאה דבריםדלית31/05/2014
היי, בתי בת ה-11 ממציאה דברים ומאמינה בהם כאילו באמת קרו. לדוגמה: היא מאמינה שהיא שוחחה איתי על משהו למרות שלא אמרה שום דבר בנדון. דוגמה נוספת: ישבנו יחד, כל אחת ציירה ציור משלה שונה לגמרי והיא החליטה שהיא זו שציירה בציור שלי איזה שהוא פרט והתעקשה על כך באמונה שלמה. זה נראה כאילו היא רואה משהו בדימיונה ומאמינה באמת ובתמים שזה קרה. כשמנסים להעמיד אותה על טעותה היא מתפוצצת בזעם. זוהי תופעה יומיומית אצלה שמהווה עבורנו כר פורה לוויכוחים מיותרים. יש לציין שהילדה ילדה מבריקה ומאובחנת עם ADHD. מגיל צעיר מאוד ראינו אצלה עולם דימיון עשיר מאוד, יחד עם זאת היא מעמידה אותנו בפני מצבים בלתי אפשריים בהם לפעמים היא כה משכנעת באמונתה לגבי ה"שקר" שהיא פשוט מצליחה לגרום לנו להאמין לה. היא לא עושה זאת בכוונה מכיוון שגם היא סובלת מהמצב הזה.... והיא מבינה שהיא מפסידה המון דברים בגין העניין. השאלה היא האם ייתכן שיש איזו שהיא בעיה אורגנית שעשויה לגרום לדבר כזה? או זה עניין רגשי בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 11 שממציאה דברים - תגובה
יאיר סהר08/06/2014שלום דלית,
את מעלה סוגיה מאוד לא פשוטה.
אמנם התרכזת בתיאור סיטואציה שאין בה בהכרח קושי גדול (ויכוח על פרט בציור), אך אני מבין שזו היתה כנראה דוגמא נוחה לתיאור של פערים בתפיסה לגבי אירוע אובייקטיבי לחלוטין. אני מניח שהפערים הללו מתגלים גם בסיטואציות חשובות יותר.
קשה להבין מהתיאור שלך מהו המקור לקשיים, או לייעץ לגבי דרכי התמודדות במצבים הדומים במאפייניהם. בנוסף, את מעלה את נושא התסכול, והסבל שנגרם לה בסיטואציות הללו.
מהתיאור שלך לא ברור לי האם האירועים הללו מתקיימים רק בבית, או גם בסביבת בית הספר. במידה והם מתרחשים לא רק בנוכחותכם או לידכם, הייתי ממליץ להיוועץ בפסיכולוג בית הספר כדי לבחון מהו מקור הקושי לדעתו, ולקבל ממנו עצות להמשך.
במידה והאירועים מתרחשים רק בבית מולכם, כדאי לבחון האם מקור ההתנהגות הזו במאפיין כלשהו בינכם (ההורים) ובין הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)