התקפי הסטריה אצל בת שנתיים וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התקפי הסטריה אצל בת שנתיים וחצי
    אנה דסיאטניק
    01/06/2014

לבת שלי יש התקפי הסטריה בתדירות גבוהה יחסית. ההתקפים נמשכים לפחות חצי שעה. רובם חלים קרוב להרדמה (אך לא כולם). הילדה הפסיקה לישון שנת צהריים בגן כי קמה מאוחר יחסית (סביבות 8), לכן עייפה בשעות הערב. לשעת ההרדמה אין קשר להתקפים כי ניסיתי להשכיבה מוקדם וכן מאוחר יותר. בזמן ההתקף קשה מאוד להרגיעה, לא מוכנה שיגעו בה או יקחו אותה לידיים. אני חוששת שאולי מדובר במשהו מעבר לעייפות.
    מודה נראש על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה מישהו??

אנה דסיאטניק
    06/06/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי הסטריה אצל בת שנתיים וחצי - תגובה

יאיר סהר
    13/06/2014

שלום אנה,
    מצטער על העיכוב בתשובה, כנראה פספסתי את הפניה.

ילדים בגילה של בתך נוטים עדיין להיות זקוקים לשינה בצהריים, וזאת ללא תלות במספר שעות השינה בלילה.
    איני פוסל את האפשרות לפי התקפי ה"היסטריה" כפי שאת מתארת אותם נובעים מעייפות יתר, שאינה מקבלת מענה הולם במהלך היום.

חשוב לערוך בירור עם הגן, בעיקר בנוגע לסימני עייפות, והרגלי שינה של שאר הילדים.

מספר שאלות שיעזו לי לתת תשובה ממוקדת יותר:
    1. מהו מספר הילדים בגן, האם כל הילדים ישנים צהריים ורק בתך לא?
    2. האם במהלך שעות הצהריים ישנו רעש בגן / בכי של חלק מהילדים (או כל רעש שעשוי להפריע לכניסה לשינה)?
    3. האם בתך נראית עייפה בשעה כלשהי במהלך היום? והאם בשלב זה נעשה ניסיון להשכיבה לישון?
    4. אם נעשה ניסיון להשכיבה, האם מתנגדת ומגיבה ב"היסטריה" דומה?
    5. באיזה אופן ושעה נעשה תהליך ההשכבה לקראת השינה בלילה ("טקס שינה")?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו