מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר דירה ומסגרת חדשהמירי03/06/2014
שלום רב,
רציתי לשאול מה יכול לגרום לילדים מבחינה רגשית בגיל הרך כאשר אנו מעוניינים לעבור דירה לעיר אחרת בחודש הנוכחי (חודש יוני) וכמו כן מעבר למסגרת חדשה כשמדובר בפתח סוף שנה?
אציין שהילדים נמצאים במעון מתחילת השנה הנוכחית והם מן הסתם כבר רגילים לצוות שבמעון והצוות עצמו מכיר את הצרכים של הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה ומסגרת חדשה - תגובה
יאיר סהר08/06/2014שלום מירי,
ילדים מטבעם הם בעלי יכולת טובה יותר של הסתגלות לסיטואציות חדשות, אולם כמובן שישנם הבדלים בין-אישיים התלויים במאפיינים כמו תכונות. באופן כללי, כדאי לעשות מעברים בתקופות סיום מסגרות, כל עוד הדבר מתאפשר.
בגיל הרך (בני כמה?), ההבנה בנוגע למעבר עצמו אינה כל כך ברורה. עם זאת, כדאי לעשות הכנה של מספר ימים לפני המעבר, לשוחח על כך, ולהסביר שנפרדים מהגן ומהבית.
כדי להפוך המעבר לסביבה החדשה לפחות מתסכל, כדאי לארגן את חדר הילדים באופן דומה עד כמה שניתן לחדר הקודם, כולל הריהוט עצמו.
מבחינת המסגרת החדשה, אם ניתן לדחות את הכניסה למסגרת לתחילת השנה הבאה, זה עשוי להיות מעבר נוח יותר. יחד עם זאת אני מסייג וחשוב לי להסביר שזה מאוד תלוי בילד עצמו. יש ילדים שיקבלו את השינוי באופן מאוד חיובי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
