מה אומרים לילד בן שנה ?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה אומרים לילד בן שנה ?
    טטיאנה
    04/06/2014

איך ומה אומרים לילד בן שנה וחצי שאמור לעבור ניתוח אחריו לא יוכל לרדת מהמיטה כמה שבועות?מה הוא יכול להבין? איך אפשר למנוע או לפחות להקטין נזקים אשמח מאוד ועזרה בנושא.תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה אומרים לילד בן שנה ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח למענה בהקדם עקב דחיפות המצב. ת

טטיאנה
    05/06/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח מאוד לתשובה. תודה

טטיאנה
    10/06/2014

אשמח מאוד לתשובה. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא פסיכולוגית..

הילה
    10/06/2014

אבל עד שיענו לך...
    אני חושבת שבגיל הזה לא צריך להכין הרבה זמן מראש. עם זאת חשוב לומר לו לפחות באותו היום על מה שיקרה בצורה פשוטה, ושוב אחרי ניתוח להסביר שהוא לא יכול לרדת לבד ושאתם תעזרו לו וכד.

בהצלחה ורפואה שלמה
    הילה (קלינאית תקשורת)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה , הילה

טטיאנה
    11/06/2014

תודה, הילה. על התייחסותך ותשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אומרים לילד בן שנה ? - תגובה

יאיר סהר
    14/06/2014

שלום טטיאנה,
    השאלה שאת שואלת היא מעניינת, היות שהיא נוגעת למגבלות הקוגניטיביות של ילדים, התלויות בהתפתחותם.

באופן עקרוני, לילדים בני שנה וחצי עוד לא קיימת היכולת הקוגניטיבית להבין את כל המידע שנרצה להעביר להם, ולעיתי גם לא נוכל להסביר במילים את המצב גם אחרי הניתוח. מצב שכזה עשוי לתסכל ולהדאיג אותנו מאוד כהורים, אולם אני רוצה להציע התבוננות מעט שונה.

מחד, לא נוכל לעשות לו הכנה "טובה" כפי שהיינו רוצים.
    בגילו, הוא לא יכול להבין בצורה טובה את משמעות המילה ניתוח, וגם לא נוכל להסביר לו את התהליך. גם הבנת מושג הזמן עדיין לא מפותחת, כפי שאת בטח יודעת, ולכן מילים כמו אתמול, מחר או עוד שבוע, עשויות להיות חסרות משמעות עבורם.
    מסיבה זו אנחנו מרגישים שאין לנו יכולת להקל עליו את התהליך.

מאידך, אני רוצה להציע שבזכות אותן מגבלות קוגניטיביות, גם תחושות אי הנוחות והתסכול אותם יחווה לאחר הניתוח יהיו עבורו נשכחות מהר מאוד. לכן במהלך התקופה חשוב בעיקר לנסות להקל עליו כמה שיותר את הסבל הפיסי, לאפשר לו להיות בקרבתכם במידת האפשר (למשל למקם עבורו מיטה זמנית באזור הסלון, ולהעבירו אליה כאשר אינכם איתו בחדר).

חשוב שהעובדה שאינו יכול לרדת מהמיטה לא תגרור תחושת בדידות גדולה או כל מגבלה אינה הכרחית, אולם אין ספק שהיא תעורר תסכול, ואני משוכנע שתעשו כל שביכולתכם על מנת להקל עליו את התחושות האלו.

לכן המלצתי היא להסביר לו את עובדת הניתוח כשעה עד מספר שעות לפני הניתוח (בעיני אין טעם להסביר את העובדה שיצטרך לשהות במיטה במשך מספר שבועות), ולאחריו בעיקר להיות נוכחים עבורו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו