מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם בת 10 צריכה טיפול ואיזה מומלץ ?מור04/06/2014
שלום רב
ביתי הבכורה בת ה 10 כל הזמן כועסת ומכה את אחיה.
מביעה זלזול לבקשותינו החוזרות להפסקת התנהגות זו.
פעם נפלט לבעלי שהוא יקח אותה לטיפול, מאז היא תולה
בכך תקווה. ואומרת אבל אמרת שתיקח אותי לטיפול לא ?!
האם באמת כדאי לקחת אותה לטיפול ? איזה טיפול / אבחון
מומלץ ? היא לא מסכימה ללכת ליועצת בבית הספר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בת 10 צריכה טיפול ואיזה מומלץ ? - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב08/06/2014שלום מור,
יתכן שההתנהגות שלה נובעת מכעס, וכדאי לחשוב ולברר מה מקורות הכעס.
כיוון אפשרי אחד שעולה לי בראש זה שהיא כועסת על אחיה שלוקח את תשומת הלב שלכם ממנה, ודרך המכות היא מקבלת תשומת לב ממכם, אם כי תשומת לב שלילית.
אם זה הכיון הרעיון של טיפול קסם לה כי זו תשומת לב, כך שלא בהכרח היא מבינה או המהות של טיפול אלא רוצה שתשקיעו בה זמן ומשאבים, וכן שמישהו ישקיע בה תשומת לב וזמן.
כמו כן נשמע שחלק מסוים בקשר ביניכם לבינה נחסם אם היא אינה קשובה לבקשות והגבולות שאתם מציבים לה בעניין אחיה. אם אתם פתוחים לרעין של יעוץ הייתי פונה לאבחון קליני, במטרה לפענח את ההתנהגות של ביתכם, מה היא מנסה לתקשר ולומר דרך התנהגותה וכיצד תוכלו לדבר על כך עימה ישירות ולא בעיקפין.
אבחון קליני כלול בדרך כלל, פגישה עמכם ההורים, פגישה משפחתית ושוב פגישה עם הילדה. כך יכולו לתת לכם כלים שיהיו יעילים וייסיעו לכם לפגוש את הילדה במקום הרגשי בו היא נמצאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מור08/06/2014ראשית תודה על המענה
אני סבורה כי זו הבעיה, אך אנני יודעת מה הכלים
לצאת ממנה בשלום !?!
האם אבחון קליני נעשה ע״י פסיכולוג ?
האם צריך פסיכולוג ילדים ?
האם ידוע לך , האם טיפול זה תחת קופח כללית או שבאופן פרטי ?
סליחה על מיליון השאלות...
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
יאיר סהר13/06/2014שלום מור,
בהמשך לכיוון המחשבה שכבר הוצע ע"י דר' בנטוב, גם אצלי עלתה השאלה אם מדובר ביותר מאשר ניסיון לקבל תשומת לב (אגב, בן כמה האח?).
אחד הרמזים לכך הוא סירובה לגשת ליועצת בית הספר, ורצונה בטיפול פסיכולוגי. יועצת בית הספר היא איש מקצוע שהילד פוגש בד"כ לבד, ללא מעורבות ההורים. לעומת זאת, טיפול חיצוני דורש השקעה של זמן מצדכם.
אם את אכן סבורה כמו דר' בנטוב וכמוני, שהמקור לקושי הוא בעניין תשומת הלב, ניתן תחילה לנסות ולפתור את העניין באופן הכי ישיר שניתן לחשוב עליו - בילוי זמן איכות (ונפרד) שלכם עם בתכם.
נסו להגדיר זמנים מסוימים אחר הצהריים שמוקדים לבילוי איתה בלבד. זה יכול להיות משחק משותף, ואפילו שיחה חברית שמתנהלת רק איתה, כאשר מתעניינים בשלומה.
חשוב מאוד לדאוג שבזמנים אלו האח לא ידרוש את תשומת לב ההורה. במידת הצורך אפשר להיעזר בשכנים/חברים/בני משפחה שיעזרו גם בהשגחה עליו בזמן הזה.
הזמן הזה צריך להיות "שלה". חשוב גם לזכור שלעיתים אפילו חיבוק מפתיע של דקה ממושכת יכול להיחוות כזמן איכותי מאוד אתכם.
במקביל לבילוי בתוך הבית, כדאי לקבוע ערב אחד בשבוע (או במינון המתאפשר) שבו אחד ההורים לוקח אותה לבילוי מחוץ לבית. זה לא חייב להיות בילוי יקר. אפילו טיול איטי ברחוב או על שפת הים. אפשר גם לפנק במשהו טעים.
אני מאוד ממליץ לעשות נסיונות כאלה לפני שניגשים לאיש מקצוע, שכן מתיאורך אני מאמין שאתם מסוגלים לפתור את הנושא בעצמכם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)