מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחות חדשה לבת 6עירית05/06/2014
שלום רב,
לפני 5 חודשים נולדה לנו תינוקת. בתי בת ה- 6 עם אינטליגנציה רגשית מאוד גבוהה. מתקשה לקבל את אחותה. היא מאוד רצתה אחות אבל לא באמת הבינה את המשמעויות של זה.
בעיקר היא מחבקת אותה מאוד חזק, אוחזת בידיה וברגליה חזק, ממשמשת את הבטן שלה באופן מוגזם, מבהילה אותה, מציגה לה פנים חמורות סבר, מניחה על פניה חיתול בד. בין לבין מנשקת אותה ומשעשעת אותה. אחותה מוקסמת ממנה ומחייכת וצוחקת אליה. בפעמים שזה לא נעים לאחותה היא מחפשת את מבטי ולפעמים בוכה.
בתי בת ה- 6 חיה כנסיכה במשך שש שנים. נכדה יחידה. ואני אמא מאוד מעורבת ומעניקה. מנסים הרבה דברים. לשתף אותה בטיפול בתינוקת. לתת לה הרגשה של בוגרת. לאפשר לה לפעמים להתפנק באופן תינוקי כמו לחבק אותה כמו תינוקת, או לקלח אותה פעם ב. אחה"צ אחד בשבוע יש לנו זמן איכות. ומעבר לזה מדי פעם במהלך השבוע אימי שומרת על התינוקת ואני עם הבכורה בלבד. היא מקבלת ים של אהבה מסבא וסבתא. לפעמים אני מעירה לה ברכות לפעמים באסרטיביות ובחדות שאני לא מרשה בשום אופן ואז זה עוזר לאותו יום. לפעמים אני לא קוראת לה סיפור באותו יום, לפעמים מתעלמת. אבל אני כל הזמן צריכה לפקוח עין ומפחדת שהיא תגרום לתינוקת נזק. בעלי יותר נוקשה איתה.
אני מאפשרת לה להוציא את הרגשות השליליים. ואז פעם אחת היא אמר לי - מה אני צריכה את הדבר הזה, או יש לי מעט זמן עם אמא ואיתה אני כל היום בבית, ולמה כולם מתלהבים מהתינוקת כל כך. ואתמול היא אמרה לי : ממש לא היה כדאי להביא אותה לעולם. אני לא שופטת אותה אלא אומרת לה שאני מבינה את הרגשתה. ושאמא אוהבת אותה. ושבעתיד אני מקווה שהן יהיו חברות.
היא הרבה פעמים אומרת שלא טוב לה בגן ושהיא לא רוצה ללכת. (אני עדיין בחופשת לידה). מדי פעם אני לקחת אותה בצהריים מהגן.
איך להעיר לה? האם "להעניש"? הוריי הם סבים מאוד מעורבים, איך הם צריכים לפעול מולה? מה עוד לעשות כדי שזה יפסק/יפחת?
המון תודה
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחות חדשה לבת 6 - תגובה
טל כרמלי טבת07/06/2014שלום עירית,
הולדת ילד חדש הינו אירוע מרגש ומשמח אך גם מטלטל. כולכם עברתם שינוי משמעותי כמשפחה, וטבעי שיהיו לו השלכות. מדברייך נשמע שאת אכן אמא מעורבת ורגישה. את משקיעה הן מחשבה רבה והן מעשים על מנת לתת לבתך את התחושה, שלמרות שנולדה לה אחות והיא כבר לא "הנסיכה" היחידה, עדיין היא אהובה ורצויה. ובכל זאת, טבעי שיהיה לה קשה, ושהיא תבטא תסכול ואף תוקפנות.
כל הדברים שציינת שאתם עושים הינם טובים ונכונים: לערב אותה בטיפול בתינוקת ולתת לה תחושה של גדולה ואחראית; לאפשר לה "רגרסיה" וגילויים של התנהגות תינוקית; לדאוג לזמן שבו אתן מבלות יחד ללא נוכחות אחותה; לשוחח איתה על רגשותיה ולאפשר לה לבטא את מצוקתה, תוך שאתם מעבירים מסר שהדברים שהיא מרגישה הינם הגיוניים ולגיטימיים; וכמובן, איסור על פגיעה באחותה.
ייתכן שדווקא לאחרונה, כאשר אחותה מתחילה לתפוס נוכחות ולא רק אוכלת וישנה, הקושי מתגבר. עליכם להמשיך ולפעול בדרכים הנ"ל ולקבל את הקושי ואת הצורך שלה בזמן הסתגלות. בהדרגה היא תוכל לראות יותר ויותר את הרווחים שבקיומה של אחות, אך ביטויים מסוימים של קנאה יכולים להמשיך ללוות לאורך הדרך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)