בן שנה ו10 חודשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שנה ו10 חודשים
    יעל
    06/06/2014

שלום, שמתי לב שהבן שלי בן השנה ו10 חודשים מתחיל להרתע מילדים. למשל כשאנחנו מגיעים לגינה והוא רואה ילדים הוא הולך אחורה או נעצר וזאת למרות שאני מאוד משתדלת לחשוף אותו כל יום לחברת ילדים (נמצא כרגע איתי בבית - עד לפני חודש היה במשפחתון). או למשל כשאנחנו מסתובבים איתו לדוגמה בקניון או ממש רוצה רק על הידיים או לשבת בעגלה... מה לדעתך גורם לו להרגיש כך? ושאלה נוספת, בספטמבר הקרוב הוא ילך לגן. מה היית ממליצה עבורו להיות בגן עם עוד 6 ילדים? או עוד 15-20?

הוא בכלל מאוד לחוץ בהתחלה מסיטואציות חברתיות ולרוב יבקש את אבא שלו וירצה שיקח אותו על הידיים (גם אצל סבא וסבתא). לפעמים ממש לא נעים לי מזה ואני ממציאה כל מיני תירוצים שהילד עייף וכו'... איך אני יכולה לעזור לו ולגרום לו להיות ילד משוחרר יותר? יש לציין שהוא בהתחלה לחוץ ולאחר חצי שעה משתחרר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ו10 חודשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה ו10 חודשים - תגובה

יאיר סהר
    13/06/2014

שלום יעל,
    מצטער על העיכוב בתשובה.

את מתארת תהליך טבעי שמתרחש אצל חלק מהילדים לקראת גיל שנתיים.
    עם ההתפתחות הפסיכולוגית מתחילה חשיבה מפותחת יותר, ואיתה דווקא פחדים או חששות.
    כך שלמעשה הופעה של חששות הינה טבעית, ואף מעידה על התפתחות תקינה.
    לכן אין כל סיבה להרגיש שלא בנוח בסיטואציה. עם זאת, ניתן לאפשר לו תמיכה מצדכם, מבלי להוציאו מאותה סיטואציה שנחוות אצלו כלא נעימה.
    למשל, במצב שבו הוא רוצה "על הידיים" או "בעגלה", לא חייבים להיענות לבקשה בכל מחיר, וניתן להפגין בטחון ביכולות שלו להתמודד עם הסיטואציה. במילים אחרות, חשוב לאפשר לו להישאר לידכם, כך שתספקו לו את הבטחון שבקרבתכם, אולם אין צורך בתגובה מעבר לכך.
    עם הזמן נצפה שהוא ירגיש שוב חופשי ויותר בנוח בסביבת אחרים.

מבחינת הגן, איני סבור שההחלטה צריכה להיות על בסיס החששות שהוא מפגין כרגע.
    עם זאת, חשיבותו של הגן להתפתחות הילד היא משמעותית בעיני. לכן ככל שניתן, כדאי לבחון מסגרת שבה עובדים אנשי צוות טובים, ויחס מטפלים לילדים הוא גבוה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו