טיסה לחו"ל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיסה לחו"ל
    נטלי
    08/06/2014

שלום.
    אני מתכננת לטוס לחו"ל עם בעלי למשך כשבועיים ורוצה להשאיר את הילד שלי בן שנה ותשעה חודשים עם אמא שלי.
    רציתי לשאול אם הילד יכול לסבול מחרדת נטישה או להיות בטראומה מזה?
    חברה בעבודה סיפרה שאחרי שטסה למספר ימים לחול כשחזרה הילדה לא הסכימה להירדם בלי הנוכחות שלה לידה ומאז היא סובלת מזה.
    אודה על תגובתך,
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיסה לחו"ל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיסה לחו"ל - תגובה

טל כרמלי טבת
    08/06/2014

שלום נטלי,
    היעדרות של שבועיים עבור ילד בן שנה ותשעה חודשים הינה היעדרות ממושכת למדי. האופן בו הוא יסתגל למצב בהעדרך, ויגיב אלייך בשובך, תלוי בגורמים רבים. ביניהם מידת ההתפתחות שלו, אופי הקשר ביניכם וטיב הקשר בינו לבין הדמות עמה הוא נשאר, במקרה הזה סבתו. גם המידה בה הוא מורגל בפרידות כאלה עשויה להשפיע.
    ההישג ההתפתחותי הרלוונטי הוא קיומה של מה שמכונה "קביעות אובייקט", כלומר יכולתו של הילד לתפוס את העובדה שהוריו ממשיכים להתקיים גם כשהוא לא רואה אותם והם לא בנוכחותו, ולהבין שגם אם הם אינם לזמן מה, הם עתידים לחזור. ילדים רוכשים יכולת זאת בסביבות הגיל בו הוא נמצא כעת. כאמור מעורבים בכך גורמים נוספים, כמו מידת הביטחון שלו בקשר עם הוריו.
    בכל מקרה, יש לקחת בחשבון כי יתכן שכאשר תחזרו יהיה עליכם להתמודד עם תופעות שונות שיופיעו אצל בנך, כמו זו שתיארת אצל חברתך או אחרות. צריך יהיה להתייחס אליהם בסובלנות ולזכור שפרידה ממושכת כזאת יכולה להוות עבורו מקור של קושי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

נטלי
    09/06/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו