מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות לגבי בת 2 ושלושה חודשיםורד09/06/2014
שלום רב. כאמור שתי שאלות לגבי הבת שלי בת שנתיים ושלושה חודשים בנוגע לגמילה מחיתולים ומעבר למיטת מעבר. קצת רקע: מדובר בבת שלישית לאחיות בנות 10, מפותחת בהתאם לגילה.
1) גמילה מחיתולים: לפני כשלושה חודשים היא התחילה לומר לנו מתי ממלאה את החיתול לפני שעושה. בתחילה היתה אומרת רק אחרי וכבר חודשיים אומרת לפני וכשמסיימת מבקשת להחליף חיתול. יש בבית ישבנון ויש סיר, הנושא מדובר ואפילו שואלים אותה אם רוצה לעשות בשירותים/בסיר. כשמסרבת שואלים אותה אם רוצה בחיתול ועונה כן. לפני כחודשיים, כשהוצאנו את הישבנון והסיר התלהבה וביקשה לשבת עליהם. וכך עשתה ללא שום חשש. באותו זמן גם היו פעמיים בהם אמרה שרוצה לעשות בשירותים ואף עשתה. לאחר מכן חשבנו להוריד חיתול ולנסות להתחיל גמילה, אך היא פשוט חזרה אחורה. לא רוצה לעשות בשירותים, לא מנסה, לא רוצה לראות את הסיר. אנחנו כמובן שואלים אותה אם רוצה ומכבדים את הסרוב שלה (לא מלחיצים או משהו). נראה לנו שקצת נבהלה ולכן מגיבה כך, השאלה היא האם להכניס חזרה לארון את הסיר והישבנון או להמשיך להציע...
2) אולי קשור לנושא הראשון ואולי לא - אנחנו מרגישים שכבר בהחלט בשלה לעבור למיטת מעבר. היא מטפסת יפה, מודעת לנושא גובה בהתאם לגילה וכו'. השבוע אמרנו לה שעוד מעט תהיה לה מיטה של גדולים. שתוכל לעלות לבד וכו'. אמרה שלא רוצה. איך להגיב?
סליחה על האורך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שדילגו עליי. אודה לתשובה
ורד11/06/2014תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שדילגו עליי. אודה לתשובה - תגובה
יאיר סהר13/06/2014שלום ורד,
מצטער על העיכוב, אענה בקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יאיר, אשמח להתייחסות בהקדם...
ורד16/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אשמח להתייחסות
ורד18/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות לגבי בת 2 ושלושה חודשים - תגובה
יאיר סהר19/06/2014שלום ורד,
מצטער מאוד על העיכוב בתגובה.
נשמע לי שאתם הורים מאוד קשובים ומכבדים, שמשתדלים לאפשר לבתכם תהליך גמילה מותאם לרצונותיה. זה מוערך בהחלט, אולם חשוב לי תחילה לומר שתהליך גמילה יכול להיעשות גם מתוך החלטה הורית בלבד.
עד כה התהליך בנושא הסיר נשמע טבעי לחלוטין.
לגבי השאלה האם להמשיך להציע לה לשבת על הישבנון או להחזירו לארון - אני ממליץ על גישת ביניים.
מחד, אם אין סיבה להחזירו לארון, ממליץ להשאירו בטווח הגלוי לעין, ובאופן שמאפשר בחירה לשבת עליו במידת הצורך.
מאידך, בשל שאיפתכם לכבד את רצונה, אולי כדאי להפסיק להציע לה, אלא פשוט לאפשר לה לגשת אל הסיר בזמנה החופשי, כאשר תבחר בכך.
גם בנושא מעבר למיטה חדשה, אתם מאוד קשובים.
מבחינת מוכנות מוטורית, את מתארת יכולת להתמודד עם מעבר למיטה.
השאלות העיקריות הן מהי נטיית לבכם, ומה מתאפשר לכם לעשות?
אם בשל משקלה כבר קשה להשכיבה במיטה הנוכחית, או שיש חשש שתיפול לאחר שתטפס החוצה - ההמלצה שלי תהיה כמובן להעבירה למיטה אחרת.
עם זאת, חשוב לי להתעכב על האמירה "... של גדולים".
פעמים רבות אמירה שכזו עלולה להפחיד את הילד, ולגרום לו להתעקש על מקומו במשפחה ("הקטן") ובעל זכויות כחלק מכך.
לכן ניתן לומר - מיטה חדשה, אבל הייתי ממליץ להימנע מאמירה "של גדולים", והדבר נכון גם בהמשך להתנהגויות נוספות ואמירות כגון "אתה כבר גדול", שלעיתים במקום להעצים את הילד, דווקא יוצרות תגובת נגד. שימו לב אם זה המצב אצלכם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)