היי הילדה שלי בת שבע וחצי תמיד היתה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• היי הילדה שלי בת שבע וחצי תמיד היתה
    ורד
    09/06/2014

אסמתית אף פעם לא הגדרתי לה את זה ועשיתי אנלציות שלשלום הרופא אמר שיש לה התקף אסתמה אז לקחתי אותה לשיחה והסברתי לה שזה שיעןלים קשים איך מסברים לילדה מה יש לה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקפיצה מה אומרים לילדה בת 7 שהיא

ורד
    12/06/2014

אסמטית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה מה אומרים לילדה בת 7 שהיא - תגובה

יאיר סהר
    13/06/2014

שלום ורד,
    אענה בקרוב באריכות.
    באופן כללי, התשובה הפשוטה היא - פשוט אומרים.
    אני מניח שהשאלה שלך נובעת מתוך חשש מהתגובה שלה, והתפיסה של אסטמה במצב קשה. זה טבעי, אולם אין זה בהכרח המצב.
    היות והורים אינם רופאים, חשוב תחילה שיהיה לכם ברור מהי בדיוק אסטמה ומהי הדרך להתמודדות איתה.
    בשלב שני, להסביר זאת לילדה במילים פשוטות ובאופן הכי ישיר שניתן. אין סיבה לחשוש שהיא תעשה פרשנות נוראית למידע שתאמרו. יכול להיות שתהיינה לה שאלות בנושא, וחשוב לענות עליהן באופן ענייני.
    חשוב לזכור שילדים ערניים הרבה יותר לתחושה שמועברת עם המסר, מאשר למילים בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם כל מילה אבל לפעמיים מילים

ורד
    13/06/2014

בונות את המציאות אם אומרים למישהו שהוא אסמטי אז זהו תייגתי אותה ויש סיכוי לצאת מאסטמה מצד שני היא שמעה שהרופא אמר התקף אסתמה אז היא נלחצה

אני מאוד מאמינה אסטמה זה מצב פסיכוסומטי לכן אני מבולבלת ולא יודעת מה להגיד

ועוד מילה אחת תודה לך יאיר אתה תמיד עונה בהרחבה וקשוב

וגם בשעות הקטנות של הלילה אתה בפורום כל הכבוד לך !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה לתגובה...??

ורד
    16/06/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה לתגובה...?? - תגובה

יאיר סהר
    16/06/2014

שלום ורד,
    בשל העומס התשובה תתעכב, אבל תגיע.
    אנא הבנתך, יאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם כל מילה אבל לפעמיים מילים - תגובה

יאיר סהר
    30/06/2014

שלום ורד,
    איני רופא, לכן אני נמנע מלהתייחס למצב הרפואי עצמו.

אני נוטה להסכים כי בחירת המילים ואופן הביטוי עשוי ליצור 'מציאות' בה אנו חיים, היות ומתעצבים היבטים קוגניטיבים (תפיסה, זיכרון) שעשויים לחזק הבנה מסויימת של המציאות.

את אומרת שאת מאמינה שאסטמה היא מצב גופני/נפשי שניתן להתגבר עליו, ומתוך שזו תפיסתך, תוכלי להעביר אותה כך גם לביתך.

בעיני, כאשר אנחנו מתקשרים עם הילדים, חשוב מאוד לבטא את תפיסותינו באופן כן.
    כאשר אנו מנסים 'לייפות את המציאות', הסיכויים שלנו להעביר את המסר בצורה ברורה פוחתים, ואנחנו מסכנים את הקשר שלנו עם הילד. זאת משום שלכולנו (גם לילדים) יש 'חיישנים' להתבטאויות שיש בהן חוסר אמת / אי נוחות / כל מרכיב אחר שמסתיר את תפיסותינו.
    כאשר הילדים חווים אותנו מסתירים, עובר מסר מרתיע ואף מפחיד (מה לא רוצים לספר לי?), ומתרחשת פגיעה באמון הבסיס עליו מושתתת מערכת היחסים.

ובנוסף, תודה רבה על הפידבק החיובי :)

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו