פסיכולוג לגיל 6

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פסיכולוג לגיל 6
    אורלי
    10/06/2014

שלום רב, אני ובעלי נמצאים בתהליך גירושין בתקופה האחרונה. וזיהיתי בביתי בת ה6 התפרצויות וכעסים או פתאום בכי כבד ללא סיבה {לאחר ששאלתי ואמרה ש: הלב שלה כואב}.יש לציין שביתי מקבלת את מלוא תשומת הלב משני הצדדים.. האם לדעתכם עליי לקחת את ביתי לעזרא מקצועית במקרה זה? בתודה מראש..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוג לגיל 6

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסיכולוג לגיל 6 - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    11/06/2014

שלום אלינור,
    זה טבעי לחוות משבר בעת גירושין, כך שתני לה זמן להסתגל ולדברים להתיצב ואז תראי מה המצב והאם נדרשת פניה לגורם מקצועי. מה שמאוד יכול לסייע זה שאת ובעלך לשעבר תעבדו על ניהול יחסים תקינים וקורקטיים בשותפות ההורית, למרות שזה פעמים רבות קשה אבל נסו להפריד בין הרגשות שלכם אחד לשני לבין השיתוף פעולה בהורות עבור הילדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי יש דברים מעבר..

אורלי
    11/06/2014

ביתי נורא חכמה, משתפת בהכל מדברת ומספרת. אך משום מה מדברת באופן קבוע על סוד גדול ולא אומרת מהו.. ולא מצליחה להוציא ממנה בשום אופן..
    תודה על תגובתך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובתכם-ה

אורלי
    12/06/2014

אני עדיין ממתינה לתשובתכם......תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם על תגובתי...

אורלי
    14/06/2014

בבקשה התייחסו והגיבו בהתאם..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי יש דברים מעבר.. - תגובה

יאיר סהר
    17/06/2014

שלום אורלי,
    אני מצטרף לדעתה של דר' בנטוב, בנוגע לבחינת מצבה הנפשי של הילדה בהמשך.

אני מניח שהשינוי שמתרחש במשפחה ניכר. האם שוחחתם עם בתכם בנוגע לגירושין?
    חשוב לנהל עימה שיחה פתוחה ונעימה, בה תסבירו לה את המצב, הן מבחינת ההשלכות של תהליך הגירושין, והן מבחינת ההשלכות עליה באופן ספציפי.
    חשוב לתת מקום - גם - לרגשות שליליים שעלולים להתעורר בנוגע למצב: פחדים, עצב ואף כדאי לבחון אם ישנו מרכיב של האשמה עצמית.

לגבי עניין הסוד - בתך שומרת סוד, והיא דואגת ליידע אותך על קיומו.
    אני מציע לכבד את צרכיה ואת פרטיותה, ולאפשר לה לשמור את הסוד לעצמה. אני ממש לא ממליץ לנסות לשכנע אותה לספר סוד אותו היא מבקשת לשמור לעצמה.
    יחד עם זאת, חשוב להסביר לה שאם וכאשר תרצה לספר את הסוד, את תהיי מוכנה לשמוע מהו.

אגב, האם את חוששת שמדובר בסוד הקשור לתחושותיה, או לאירוע כלשהו שעברה?

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב תודות על תגובתך,

אורלי
    17/06/2014

לגבי שאלתך, הכיוון שלי הוא האם אביה {בעלי} מתעסק איתה מינית, כמו שכבר ציינתי היא ילדה נבונה שיודעת לשמור סוד.. עשיתי לה בדיקה למשהו אחר וגיליתי כמה היא חסומה בעיניין סוד.
    בנוסף, להבנתי בעלי גדל בבית בו האם השתמשה באלימות קשה כלפי ילדיה ואפילו ריצתה מאסר בבית הכלא ז"א שגדל בבית מאוד לא בריא רק בגיל מאוחר ראה הכיר בה שוב..
    אני מפחדת שהילדה שלי עוברת משהו חריג שרני לא יודעת ממנו..!
    יש לציין שיש לה התקפי בכי ממושך ללא סיבה וללא הסבר למרות שאני שואלת..

נא תשובתך- בתודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב תודות על תגובתך, - תגובה

יאיר סהר
    19/06/2014

שלום אורלי,
    מהשאלה שלך עולה סיטואציה מאוד מורכבת.
    בתך שומרת סוד, ואת חוששת שהיא לא משתפת אותך בפגיעה בה.
    את גם מעלה חשד כלפי בעלך, כלומר ישנה תהיה לגבי מידת האמון ביניכם.

אני מבין שאין לך דרך לבחון עימו את הדברים.
    עם זאת, החשד בבן הזוג שלך - בין אם הוא כללי, ובין אם התעורר רק בעקבות סוגיה זו - עלול לפגוע באופן קשה במערכת הזוגית והמשפחתית.
    לכן, בהקשר זה אני מציע לך לשקול פניה לטיפול זוגי.

מבחינת האפשרות לפגיעה מינית בילדה:
    פעמים רבות, אצל ילדים שחווים פגיעה, בין חד פעמים או מתמשכת, נראים שינויים מהותיים בהתנהגות. יחד עם זאת, התפרצויות בכי לאו דווקא מעידות על פגיעה מינית.
    באם את מודאגת, אני ממליץ לפנות להתייעצות עם פסיכולוג הגן, אשר יוכל אולי לשפוך יותר אור על הנושא.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו