ילד כל הזמן בורח

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד כל הזמן בורח
    עדי
    11/06/2014

בני בן ארבע ותשעה חודשים ובנוסף יש לי בת בת שנה וחצי , בתקופה האחרונה בני כל מתי שהוא מתי מתעצבן או משהו שלא מוצא חן בעיניו הוא נעלם לנו , בורח ואף מתחבא ...וזה רק מחמיר מפעם לפעם הוא מתנהג ביותר קצוניות, ממש מתחבא לנו ושאני ובעלי קוראים לו או לא עונה שנדאג עוד יותר. לרוב הוא ילד טוב מאוד בוגר ואף אחראי .איך אני מפסיקה את הדפוס התנהגות הזאת?דרך אגב אני כל הזמן מסבירה לו שזה מסוכן יש אנשים זרים ולכן אסור ללכת לבד.
    בנוסף יש עוד סוגייה שאני רוצה להתייעץ הוא ילד אלרגי למזון (אגוזים בוטנים ושומשום) הוא נשאר בצהרון והיה מקבל אוכל כמו כל הילדים במזשך שנה וחצי לפני מספר חודשים העירייה החליטה להפסיקה לתת לו לאכול את האוכל שכל הילדים אוכלים והחליטו להביא אוכל מיוחד של אלרגניים - של חולי צליאק למרות שאינו חולה צליאק וכמובן הוא לא רצה לאכול את האוכל הזה ורצה לאכול כמו כולם מאז אני מביאה לבני כל יום אוכל מהבית לצהריים שתואם לתפריט של הצהרון כדי שירגיש כמו כולם לאחרונה הוא מחליט לזרוק את האוכל ולא אוכל וזה מוציא אותי מדעתי כי הוא מאוד רזה , שאלתי אותו למה הוא לא א וכל הוא ענה לי בגלל שהוא לא אוהב ותמיד הוא היה אוכל את האוכל שאני מביאה לו, אמרתי לו אם אתה מחליט לא לאכול את האוכל שאני מביאה לך אז אני אפסיק להביא אוכל כי גם ככה הוא נזרק וחבל לא זורקים אוכל התשובה שהווא ענה לי "די אמא את תביאי לי גם ככה אוכל" אז עברתילשיטה אחרת ואמרתי אני מביאה אוכל זה שאתה לא אוכל בחירה שלך אתה צריך לגדול ולדאוג לגוף שלך .... ולמרות הכל קשה לי עם זה כי הוא לא אוכל....
    אשמח להכוונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד כל הזמן בורח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד כל הזמן בורח - תגובה

טל כרמלי טבת
    13/06/2014

שלום מיטל,

אמנם את מתארת שתי תופעות נפרדות לגמרי, אבל יכול להיות שיש ביניהן קשר. ייתכן שבשני המקרים בנך עושה בדיקה, עד כמה "אכפת" ממנו וכמה אתם ההורים מוכנים לעבוד קשה בשבילו - לרדוף ולחפש אחריו כשהוא מתחבא ובורח, וגם לטרוח ולבשל עבורו במיוחד. בהתנהגויות שלו הוא בעצם "קורא" לכם להשקיע בו, לשים אותו במרכז ולהעניק לו תשומת לב.

כמובן שקודם כל בנושא ההיעלמויות יש לדאוג לביטחונו, וברמה הפיסית לא לאפשר לו ללכת לבד ולהיעלם לכם כי זה אכן עלול להיות מסוכן.
    מעבר לכך כדאי לחשוב מה יוצר את ההתנהגויות האלה. האם יכול להיות שלאחרונה הוא מרגיש שאתם פחות פנויים אליו? האם זה תהליך שהתחיל מאז שאחותו נולדה, או שאולי קרו אירועים נוספים במשפחה? אם הכיוון הזה מדבר אליכם, נסו להעניק לו תשומת לב בדרכים אחרות - אולי לארגן זמן קבוע בו אחד מכם נמצא איתו לבדו, לשחק איתו יותר, לתת לו תחושה של "גדול" בבית, וכדומה. ייתכן שעם שינוי כזה, ההתנהגויות שתיארת, הן של בריחה והתחבאות והן סביב האוכל, יפחתו.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו