שטיפת מוח לתינוקת בת 15 חודשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שטיפת מוח לתינוקת בת 15 חודשים
    אפרת
    12/06/2014

הגרוש לי לוקחת פעמיים בשבוע את התינוקת (15 חודשים). במשך השהות שלה הוא "שוטף" אותה במילים "אבא אבא" גם במשך הנסיעה שהיא 20 דק' - שומעים רק "אבא אבא תגידי אבא שאמא שלך תתרגז" (ואם היא בוכה - הוא מגביר את הרדיו בקול) - היינו במרכז קשר - לצערי, עקב אלימות מצידו - וגם שם הייתי שומעת את "המנטרה" - אבא - אבא - הזמנו הפניתי את תשומת העובדת הסוציאלית והיא אמרה כנראה שהוא עושה כשאני לא נמצאת כי פעם היא שמעה והעירה לו. מה לעשות? הילדה מתעוררת בלילה בוכה ואומרת "אבא אבא" - מה לעשות? אין אפשרות לומר לו כי הוא יגביר ביתר שאת את "המנטרה". אודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שטיפת מוח לתינוקת בת 15 חודשים - תגובה

יאיר סהר
    17/06/2014

שלום אפרת,
    את מתארת סוגיה הורית מורכבת מאוד, כאשר הבסיס שלה הוא דווקא הקשר בין ההורים.
    לצערי, פעמים רבות הורים גרושים (אך לא רק) עושים שימוש בילד כ"כלי" לצורך מאבק מול ההורה השני.

מפנייתך ניתן להניח שהקשר ביניכם איננו חיובי, היות והוא רואה אותה במרכז קשר(?).
    אין ספק שחשוב היה (אם ניתן), להסביר לו כי התנהגותו פוגעת בתינוקת, ואני מניח שאין זו כוונתו, כי אם לפגוע בך.
    באופן כללי ניתן לעשות שימוש בעובדת הסוציאלית או באיש מקצוע אחר שנמצא בקשר עימו, על מנת שישוחחו עימו על הנושא. כמובן שלאור מצב היחסים ביניכם, חשוב שלא יתקבל הרושם שהמסר מגיע ממך.

בכל מקרה, בעניין הקשר עם בתך, כל שנותר לך לעשות הוא להציע לה תמיכה רגשית קרובה, ולנסות לעזור לה להירגע אם וכאשר היא מתעוררת בוכה בקריאות "אבא".

אם קיים גורם מקצועי שמעורב בטיפול במשפחתכם, כדאי מאוד לבחון אופציה להיוועץ בו. צר לי שאיני יכול להוסיף עצות לפתרון הנושא.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך של אפרת

יאיר סהר
    05/07/2014

תודה על תשובתך. איזה נזק זה יכול לגרום לתינוקת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך של אפרת - תגובה

יאיר סהר
    05/07/2014

שלום שוב,
    לצערי לא ניתן להעריך נזק, או לנבא אותו.
    עם זאת, ידוע לנו שכאשר הורים עושים שימוש בילד ככלי למאבק ביניהם, הדבר מסב לו סבל.

לכן אני מאוד ממליץ לך להשתדל להיות תומכת עבור הילדה, ולהימנע מלהיגרר לתוך מאבק מול הגרוש. חבקי אותה ואהבי אותה כמו שרק את יודעת, תמכי בה כאשר היא מתעוררת בלילות (אגב, בגיל זה התעוררויות בבכי עשויות להיות טבעיות), ובכל זמן שבו נראה לך שהיא זקוקה לך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו