קושי להתמודד עם הצבת גבולות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי להתמודד עם הצבת גבולות
    לימור
    12/04/2008

שמי לימור אני אמא לאילי בן שנה ושלושה חודשים, ילד מפותח מאד, מבין ,דעתן ועקשן.
    הוא יודע בדיוק מה הוא רוצה וגם מבינים אותו, אבל קשה לי איתו מאד, הוא עקשן ואם הוא רוצה משהו הוא לא מוותר. לרב אני לא נכנעת לו, אבל הוא מוציא ממני המון אנרגיות והכל קשה איתו
    כשאני מחליפה לו הוא מתנגד, כשנכנסים לאוטו משתולל, לאחרונה בעיות עם האוכל - בררן רוצה רק את הלבן של הביצה או למשל אורז עם אפונה אז הוא רוצה רק "כדור"_(אפונה). בקיצור החיים לא קלים איתו. אני מוצאת את עצמי נמנעת מללכת לבתים של אחרים כי בכל דבר הוא נוגע ולא מקשיב
    למילים "לא" או "אסור". כשאנחנו בפארק רץ תמיד לכיוון הכביש ושאני מנסה לכוון אותו לצד אחר משתולל. אני די מיואשת ופונה לעזרתכם
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל שנה וקצת

שושי יעקובי
    14/04/2008

כל התופעות שאת מתארת הן חלק הכרחי בהתפתחות של ילד. הן רב מוכיחות שהילד שלך מתפתח היטב. זה שלב שבספרות קוראים לו "ההתאהבות בעולם" הילד מגלה את העולם ואת היכולת שלו להגיע לדברים שמסקרנים אותו באופן עצמאי. זה שלב שיש בו לא מעט סכנות. הילד אינו מודע לסכנות סביבו וזקוק להשגחה ואלה הם הגבולות. אבל מעבר לכך הוא זקוק לסבלנות ולהבנה שלך. את נשמעת מותשת ומיואשת, יכול להיות שמפגש עם אמהות לילדים בגילאי הילד שלך יקל עליך להיות בשלב הזה. לא ציינת אם הילד איתך רוב היום או נמצא במסגרת, אולי שניכם זקוקים לשינוי כלשהו?
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו