מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד ממקומות סגוריםדני14/06/2014
שלום רב
יש לי ילדה מקסימה בת 5 וקצת.
לפני כחצי שנה ביקרנו בגינה אני ושני בנותיי לאחר שהחשיך החלטנו לנסוע הביתה. כשהגענו לחנייה בבית הבחנתי שהסללורי שלי נעלם. חשבתי ששכחתי אותו בגינה וחזרתי במהרה. שהגענו לגינה רציתי להגיע מהר לגינה והחלטתי לא להוציא את הבנות וביקשתי שיחכו ברכב ומאחר שזה היה בכביש ראשי וחששתי שהן ינסו לצאת נעלתי את הרכב והחלונות נסגרו. רצתי לגינה וחזרתי אחרי דקה. כשחזרתי מצאתי את בתי הגדולה בוכה ונסערת והבחנתי שברח לה פיפי במכנסיים. הרגעתי אותה והבנתי שעשיתי טעות נוראית.
מאותו היום הילדה השתנתה והחלה לפחד ממקומות סגורים כמו מעלית שירותים וכל דלת שהיא צריכה לסגור בפניה. בנוסף במקומות הומים כמו קניון או הופעה היא מאד לחוצה ותמיד בקשר עין איתי או עם אשתי וגם מאד דואגת לאחותה הקטנה. לפני האירוע היא היתה בחוג ריקוד ולאחריו היא לא מוכנה ללכת כי אשתי צריכה לצאת מהחדר. המצב מאד מטריד אותי במיוחד שעשיתי טעות בעצמי. לפני כן היא היתה ילדה רגילה וללא שום פחד או חשש. לא יודע מה עלי לעשות ואשמח אם תתנו לי כלים להתמודד. בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממקומות סגורים - תגובה
טל כרמלי טבת15/06/2014שלום דני,
ניכר שאתה מייסר את עצמך על הטעות שעשית. כולנו עושים לפעמים טעויות, פעלת מתוך החלטה של רגע והרי לא יכולת לדעת מה יהיו ההשלכות של המעשה.
באשר לתגובות של בתך, אתה מתאר פער של ממש בין ילדה שלא הייתה חששנית קודם לכן, לבין ילדה שכיום מבטאת מספר פחדים שונים. ראשית, אתם ההורים יכולים לעזור לה בכך שתבטאו סבלנות והבנה כלפי הפחדים שלה, לא תכעסו עליה ולא תלחצו עליה לעשות את הדברים שמהם היא מעדיפה להימנע. עם זאת במקביל עליכם להעביר לה מסר ברור לפיו ההתנהגויות הללו (עליה במעלית, סגירת דלת, הימצאות בהופעה) אינן מפחידות, ואין צורך להימנע מהם. אל תימנעו ממנה או מהמשפחה השתתפות באירועים וכדומה, על מנת לא לחזק את ההימנעות.
שנית, מכיוון שעברה כבר חצי שנה ועדיין נשמע שהתופעות נוכחות באופן משמעותי בחייה של הבת ובחיי כל המשפחה, ייתכן שכדאי לפנות לייעוץ מקצועי. החליטו על כך לפי מידת המצוקה שאתם מרגישים שזה מסב לה, או מידת הפגיעה בתפקוד. בקשיים מהסוג הזה מקובל לטפל בשיטה התנהגותית, אך ייתכן שמפאת גילה הצעיר של בתכם המטפל יעדיף להנחות אתכם ולא לעבוד ישירות איתה, או לחלופין להיפגש במסגרת משפחתית. בכל מקרה מומלץ למצוא פסיכולוג אשר מתמחה בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי ובתופעות של חרדה. אם הקושי ממוקד אך ורק בבעיה הזאת, הטיפול לא אמור להיות ממושך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד ממקומות סגורים
דני16/06/2014תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)