מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הכנה לכיתה אאביב15/06/2014
שלום רב,
בני האמצעי בן 5.5 נימצא בגן חובה, הוא צפוי להישאר עוד שנה בגן חובה ולעלות לכיתה א רק בעוד שנה. כשהיה קטן יותר הבחנתי שהוא נימנע מפעולות שקשורות למוטוריקה העדינה , כמו צביעה, גזירה וכו. אכן צדקתי בדאגתי ובאבחון שבוצע לו בהתפתחות הילד נקבע כי אין יד דומיננטית והומלץ לי ריפוי בעיסוק. במשך חצי שנה הוא עבד עם מרפה בעיסוק שקבעה לאחר מס׳ מפגשים שהיד היא יד ימין ואותה צריך לחזק אבל המליצה גם על טיפול ריגשי בגלל חוסר מוטיבציה, תינוקיות, ויתור ועוד.
היום בני רוכב על סוסים (רכיבה טיפולית) ונימצא בטיפול קבוצתי רגשי.
אני עדיין דואגת כי אינני רואה שום התקדמות בצד של המוטוריקה העדינה, הידיים שלו מאד חלשות, האחיזה רפה והכתב (של השם שלו) מסורבל ורועד.
אשמח לחוות דעת ו/או המלצה איך להתקדם איתו, בתחושות שלי הוא מרגיש את הלחץ שאני חווה ועוד יותר נמנע.
תודה (וסליחה על אורך ההודעה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לכיתה א - תגובה
יאיר סהר30/06/2014שלום אביב,
נשמע שאת מאוד מודאגת מהתקדמותו של בנך בתחום המוטוריקה העדינה, ומשקיעה רבות בפיתוח יכולותיו האישיות.
עם זאת, נשמע גם כי יתכן שחלק מהפעילויות בהן הוא משתתף אינן מהנות עבורו, ואולי אף מוסיפות לאי הנוחות שהוא חש בנושא.
את מציינת שהומלץ טיפול רגשי בשל 'חוסר מוטיבציה'. לא ברור לי מה הכוונה. מוטיבציה לגבי איזו פעילות? האם אפשר שפשוט אינו מרוצה/נהנה מהפעילויות שמוצעות לו?
למרות חשיבותן של יכולות מוטוריקה עדינה בבית הספר, בתקופת הגן יכולות אלו פחות מגבילות, לכן יש עדיין זמן רב לעבודה ולפיתוח המיומנויות. לכן איני רואה סיבה לדאגה גדולה. אין ספק שתחושת דחיפות של ההורה עלולה להלחיץ ובשל כך גם להפחית את הסיכוי שירצה לבצע פעילות מסוימת.
פרט לכך, מעניין אותי מאוד אופן תפקודו היומיומי. מהי מידת תפקודו החברתי והאקדמי בגן, יכולות התקשורת המילוליות והלא מילוליות שלו, וכדומה. כיצד הוא מתפקד בתחומים אחרים? האם תפקודו המוטורי פוגע/קשור גם בתחומי תפקוד אחרים, או שבהם תפקודו דווקא מוצלח?
בעניין התקדמותו המוטורית - אני ממליץ להתייעץ עם אנשי הטיפול איתם את בקשר, ובמידת האפשר לגשת לקבלת חוות דעת שניה מאיש מקצוע נוסף ובלתי תלוי. פעמים רבות מטפלים שונים עשויים לראות יכולות שונות בילד, ולהיות בעלי התבוננות אחרת על המצב. באופן כזה התמונה עשויה להתאזן עבורך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)