בטחון עצמי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בטחון עצמי
    ריי
    18/06/2014

היי
    אני אמא לילד מקסים בן 4 וילדה בת שנתיים.
    מאוד חשוב לי לפתח בטחון עצמי אצל ילדיי ובמיוחד אצל הגדול שנראה שהוא יותר זקוק לכך.
    מלבד הדברים הנורמלים שהוא מקבל מאיתנו(חום ואהבה, מגע, פידבקים חיוביים ועוד)מה אני כאמא עוד צריכה לעשות?
    אשמח להכוונה
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בטחון עצמי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בטחון עצמי - תגובה

יאיר סהר
    19/06/2014

היי יעל,
    גם כיום קשה לדעת מהו סט ההתנהגויות אשר מעודד ומפתח בטחון עצמי (כמו גם יכולות אישיות אחרות).
    בשל שאלתך, אני מניח שאת חווה אותו כבעל בטחון עצמי נמוך יחסית למה שהיית מצפה.

האם תוכלי לפרט לגבי מצבים בהם הדבר בא לידי ביטוי?
    למשל:
    כיצד הוא מתנהג בגן? בבית? האם יש הבדל?
    מה לגבי התנהגות מול קבוצת בני גילו, מול מבוגרים?

מה אתם עושים עד כה במטרה לעודד אותו לפתח בטחון עצמי?

כל מידע נוסף יוכל לעזור לי לכוון את תשובתי אליך.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטחון עצמי

יעל
    26/06/2014

היי יאיר,
    תודה רבה על תגובתך
    אני עדיין לא יכולה להגיד לך אם אני חווה אותו כבעל בטחון עצמי נמוך או שזו אני שמתעסקת בכך בגלל שזה מאוד חשוב לי.
    בכל אופן, בבית הוא אריה בכל מה שמשתמע מכך
    לעומת זאת , בגן הוא יותר מופנם, פחות מדבר עם הצוות, במסיבת סיום למשל בחר לא להשתתף והיה נראה כי זה מביישנות .
    נראה כי בקבוצת בני גילו הוא מרגיש יותר נוח מאשר בסביבת ילדים גדולים יותר ומבוגרים ואפילו יש בושה גם מהורים של חברים

עד עכשיו לא כ"כ הבחנתי בזה בצורה מדוייקת אבל עכשיו שהוא גדל והוא נפגש עם חברים ובכלל יש הרבה יותר סיטואציות שמבחינים בכך.

העניין הוא שזה לא כ"כ עקבי, במסיבת שבועות הוא כן בחר להשתתף ורקד על במה מול הורים

כשאני שואלת אותו אם הוא רוצה שנעשה לו מסיבת יום הולדת עם חברים , הוא אומר שלא.

אני די לא יודעת מה גורם לכך ולכן רציתי להתייעץ פה

תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטחון עצמי - תגובה

יאיר סהר
    05/07/2014

שלום יעל,
    העיסוק בבטחון עצמי של הילדים הוא טבעי, ואף נפוץ מאוד בתרבות שלנו.

באופן כללי, מהתיאור שלך עולה כי בנך מתפקד בצורה טובה ומשביעת רצון, הוא מפגין בטחון רב בסביבתכם, וגם בסביבת בני גילו.
    בסביבת מבוגרים אחרים הוא כנראה מרגיש פחות בנוח, אך עם זאת, ישנן סיטואציות בהן הוא מוכיח בטחון רב (ריקוד על במה).

למען האמת, אין כללי "עשה ואל תעשה" לפיתוח תכונות כאלה או אחרות.
    למיטב ידיעתי, רוב ההורים (וגם אנשי מקצוע) משתמשים בעיקר בהגיון, כאשר הם ניגשים לסוגיות כאלו.

ההצעה הכללית שלי היא להמשיך ולבחון את הנושא 'מרחוק'.
    כלומר להמשיך לחשוף אותו לסיטואציות מגוונות, אולם לא ללחוץ עליו להשתתף בהן.
    לאפשר לו את מידת הנוחות המקסימלית כאשר אתם איתו. זאת גם אם הוא מעדיף להישאר לידכם, בזמן שרוב הילדים האחרים הולכים לשחק יחד.
    השתדלו להימנע מלנסות לעודד אותו 'בכל מחיר' לצאת לפעילויות עצמאיות אם אינו מרגיש בנוח בהן.
    הדבר נכון גם לגבי מפגשים עם מבוגרים זרים. למשל, המנעו מלדרוש ממנו להציג עצמו או לענות לשאלות/להגיב למחוות של אדם אחר בסביבה. אי הנוחות בשילוב הלחץ, יעשו כנראה את הפעולה ההפוכה מהרצוי.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו