בבקשה עזרתכם הדחופה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בבקשה עזרתכם הדחופה
    שלומית
    19/06/2014

ערב טוב, אני מבקשת את עזרתכם בעניין בתי בת השש כי אני כבר פשוט אובדת עצות והילדה סובלת כל יום.
    יש לי ילדה בת 6, מסיימת כעת גן חובה, הבכורה מבין 3 ילדים. חכמה, בוגרת, דעתנית, רגישה.
    הבעיה- מתלוננת כבר חצי שנה שכואב ובעיקר לוחץ לה בשלפוחית השתן. גם לאחר הטלת שתן יש לה תחושת לחץ כאילו לא התרוקנה. זה גורם לה לקפל רגליים במאמץ רב עד כדי הזעה ואודם בפנים ואף בכי בטענה שלוחץ לה שם. בלילה עוד יש פספוסים אם זה שייך.
    כמובן שעברה סדרת בדיקות מקיפות והכל תקין. נאמר לנו שכנראהזה התנהגותי. למען האמת זה התחיל לה כבר בגיל 4 לערך ואז זה היה נראה כמו התאפקות מה שגרם לנו להאיץ בה ללכת לשרותים ולא להתאפק. בהתחלה זה נעשה ברוך ואח"כ כבר די כעסנו שהיא מתאפקת. היו תקופות שזה עבר וכעת שוב חזר כבר חצי שנה. פים היא טענה שהיה מקק בשרותים אז היא מפחדת ועשינו הכל שתבין שזה לא יקרה. יותר והיא השתכנעה אך עדיין מתלוננת יותר ויותר על התחושות הפיזיות המציקות של לחץ ותחושת חוסר התרוקנות תמידית בשלפוחית. זה כבר ברמה כזו שהיא לא נרדמת מהכאב בלילות וזה מפריע לה לתפקד בגן. כשהיא מציירת אוכל פעולה אחרת היא עושה תוך קיפול רגליה במאמץ עצום.
    היום אמרה לי שהיא לא רוצה כבר ללכת לגן בגלל שזה מפריע לה
    לתפקד. אני דואגת מה יקרה בבית ספר שנה הבאה ובכלל, היא נורא סובלת מזה. בגן היא סובלת בשקט אבל בבית לפעמים בוכה מזה. אני לא יודעת מה זה יכול להיות. האם מלחץ על רקע היותה ילדה בכורה והעובדה שדורשים ממנה יותר לפעמים? אני מראה חום ואהבה אך למען האמת היא זו שדווקא לא אוהבת את המגע שאני מרעיפה עליה ולא אוהבת כלל חיבוקים ונשיקות ואף הודפת אותי כשאניעושה זאת. היא גם ילדה שדורשת תשומת לב והקשבה, מתרגזת אם אח שלה מדבר ביחד איתה ואם מקשיבים לו בזמן שהיא רוצה לדבר, לעתים אני מבחינה באגרסיביות מסויימת שלה כשמרביצה לאח שלה ורוצה ברעתו כביכול, כשלא מקשיבים לה כמו שהיא רוצה היא עולה לטונים גבוהים ואף בכי. מצד שני היא מפרגנת לאחיה ומשחקת איתו יפה, מרטה לבביות וחום כלפי אחותה התינוקת וגם כלפי אחיה.

בבקשה אשמח לכל עצה והכוונה
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרתכם הדחופה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רק מוסיפה

שלומית
    19/06/2014

ומדגישה שהיא לא מתאפקת. היא עושה פיפי הרבה פעמים לאורך היום. פשוט תחושת ההתאפקות נשארת גם אחרי הטלת השתן.

בנוסף, בשנה הזו פחות נהנית ללכת לגן וטוענת שהגננות קשוחות. זה אולי נכון ואני בקשר עם הגננות כשיש משהו שדורש שיחה, אך תחושתי היא שהיא פשוט רגישה לביקורת ולהרמת טונים והנעשה בגן הוא בגדר הנורמלי.
    בגן הם טוענים שהיא לפעמים עושה מה שבא לה ושעליי להציב לה יותר גבולות ואולי זה נכון כי אולי אני לא תמיד מציבה גבולות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו