מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות דחופהשרון20/06/2014
יש לי 2 בנות בגילאים 12-13
כמו כל אחיות הן פעם חברות ופעם רבות ..
אתמול הבנות שלי כנראה שהתווכחו בניהן והגדולה הכתה את אחותה בצורה בוטה רק אציין כי בדר"כ אינה נ6הגת להרים ידיים .
איזה עונש ראוי לתת לה ??
והאם לתת עונש 1 ספציפי או לתת מס הגבלות כגון צפיה בטלויזיה, החרמת אייפון מחשב וכדו'??,
אודה לעזרתם הדחופה
ממני אמא אובדת עצות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישו??? בבקשה....???
שרון21/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות דחופה - תגובה
טל כרמלי טבת30/06/2014שלום שרון,
צר לי שאני עונה רק כעת, האירוע בוודאי מאחוריכם ואני מקווה שמצאתם את הדרך להגיב. בכל זאת אענה בקצרה כי מדובר בסוגיה כללית.
הורים רבים מתלבטים איך ובאיזו עוצמה להגיב להתנהגויות בלתי מקובלות של ילדיהם. הרצון הבסיסי הוא כמובן להשפיע עליהם, לעצב את התנהגותם, ולהעביר מסר מהי התנהגות חיובית ונורמטיבית, ומה לא. המטרה היא גם לסייע להם להבחין בין "טוב" ו"רע", ולעזור להם להפוך להיות אנשים שמסתדרים בחברה. בנוסף, יש כמובן את הצורך להגן על הסביבה (במקרה הזה - אחותה), ולהפוך את החיים בבית לנעימים ונוחים לכולם.
את מתארת שהקשר בין בנותייך הינו "כמו כל אחיות", כלומר אין ביניהן קונפליקט בסיסי או בעייתיות מיוחדת, מעבר ליחסים בין אחיות שתמיד יש בהם מורכבות ויכולים לכלול אהבה, חיבה ורצון לשיתוף ולקירבה, לצד קנאה וכעס ורגשות שליליים נוספים. אמנם את מספרת שההכאה הייתה בוטה, אך חד פעמית. כלומר לא מדובר בילדה שמתקשה באופן כללי לשלוט בכעסיה ובהתנהגותה. לכן גם העונש צריך להיות בהתאם. כלומר נשתדל שתהיה הלימה בין המעשה לענישה, ולא נרחיב את הענישה להחרמות גורפות וכו. כך נעביר את המסר שאנחנו רואים את המעשה כחמור, אך גם זוכרים שהוא נדיר. מעבר לענישה כדאי לשוחח עמה ולהבין מה הרגיז אותה כל כך - לא כדי להצדיק את המעשה אלא כדי לחשוב איתה איך תוכל לנהוג בפעמים הבאות, ומה יוכל לעזור לה להתגבר על הכעס באופן יותר מקובל ומתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)