מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינויים בהתנהגות אצל ילדה בת 7נירה20/06/2014
שלום, בתי בת 7, מסיימת כיתה א, ילדת סנדוויץ׳ בין שני בנים בני 11 ו 5.
תמיד היתה ילדה שמחה, טובת לב ומלאה שמחת חיים, חיובית וקלילה. ילדה חכמה ביותר, מצטיינת בלימודים ולדבריה של מחנכת היא תלמידה טובה ביותר בכיתה, כאשר בחלק מהמקצועות היא נמצאת רחוק לפני הכיתה ואף יוצאת לשיעורים פרטניים מתקדמים בחשבון ובעברית.
גם מבחינה חברתית תמיד היתה מוקפת חברות ופופולרית מאוד.
בחודשיים אחרונים הבחנו בשינויים בהתנהגות ומצב רוח:
- מרבה לכעוס, לתלונן ולקטר כמעט על כל דבר
- מציקה בלי סוף לאחים שלה, במיוחד לאח הקטן, מעצבנת אותם ממש בכוונה, מרבה לחזור על דברים שמרגיזים אותם גם כשמבקשים ממנה לחדול עד שמתפתח ריב קולני ולפעמים היא אף ״ חוטפת״ מאחד מהם ואז בוכה בלי הפסקה ורצה להתלונן
- אחרי כל הסגה הזאת בתוך חצי שעה יכולה לחזור ולהציק כאילו כלום לא קרה.
- מראה סימנים קלים של מרד כנגדינו ההורים אם כי בקטנה
- לאחרונה התחילה להתלונן שבכיתה אף אחת לא רוצה לשחק איתה ושכולן ״סתם״ מתרחקות ממנה בלי סיבה.
- שתי חברות הכי טובות שלה ( חברות מגיל שנתים) הודיעה לה שלא מוכנות להיות חברות שלה יותר, לטענתה ללא שום סיבה אמיתית.
לאחר שקצת התעמקתי בעניין החברות הבנתי שבתי היא זאת שמחרחרת ריבים ואף מרביצה ומציקה לשתיהן. לאחר ששוחחתי איתה והפעלתי קצת לחץ היא שיתפה אותי שקורה שהיא מציקה להן וקרה פה ושם שהרביצה והיא לא יודעת להסביר למה.
יש לציין כי:
- אחיה הקטן עבר לאחרונה אבחון מחוננות והוקפץ לכיתה א׳ ( דילג על גן חובה), אמור לעלות לכיתה א בספטמבר.
- הקשר בין שני האחים מאוד התחזק לאחרונה והם הרבה משחקים ב״משחקי בנים״ ולא מעוניינים לכלול אותה במשחק.
- גם החברות שלה חיזקו ביניהן קשר היות ושתיהן באותו חוג, ואולי היא מרגישה קצת אוט סיידרית.
אני מצידי מקפידה מאז ומתמיד לבלות איתה זמן איכות, להדגיש את המיוחדות שלה, להעצים אותה במה שאפשר ולהיות לה אוזן קשבת מתי שרק צריך. אני לא מרבה לכעוס עליה כי אני מבינה שמשהו עובר עליה אבל אני גם לא מצליחה להרגיע את הרוחות, האווירה בבית הולכת ונעכרת וגם בבית הספר המצב החברתי לא נראה מזהיר, למרות שאין ירידה בלימודים והיא הולכת לבית הספר בשמחה.
איך אפשר לעזור לה?
מה יכולה להיות סיבה לשינוי כזה בהתנגות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בהתנהגות אצל ילדה בת 7 - תגובה
טל כרמלי טבת30/06/2014שלום נירה,
צר לי על העיכוב בתגובה.
ניכר מפנייתך שאת ערנית מאד לנעשה עם בתך ומגלה כלפיה רגישות, הבנה וסבלנות.
את גם מעלה מספר השערות לגבי הסיבה לשינוי בהתנהגות שלה, וכולן נראות רלוונטיות.
מתוך דברייך נראה שייתכן שבתך מושפעת מהשינויים שחלים במשפחה, ובמעמדה בין האחים - אולי עד לאחרונה היא הייתה בתפקיד ה"חכמה" והמצליחה, וכעת אחיה הצעיר מתחרה איתה על המקום הזה. אולי עד לא מזמן היה לה תפקיד חשוב באינטרקציה בין האחים, וכעת היא מרגישה ששני אחיה משאירים אותה "בחוץ" וקשה לה עם זה. גם בקרב החברות היא מרגישה שהן מרחיקות אותה, גם אם זה על רקע נסיבתי של חוג משותף. כך יוצא שהיא נשארת קצת "לבד" בכמה חזיתות. והיא מתקוממת על כך בהתנהגות של הצקות, כי כך היא חוזרת שוב למרכז...
כדאי להמשיך להיות לה אוזן קשבת כפי שאת עושה, ולהמשיך להציע לה זמן איכות בו תוכלו גם לבלות יחד וגם לשוחח על הדברים שמציקים לה. נסי להעלות בפניה את ההשערות הללו, לפעמים המשגה של התחושות הלא נעימות והכרה בהן יכולה לעזור ולתת לה הרגשה שאת מבינה אותה, ושהיא לא לבד בזה. מעבר לזה, אולי תחשבו ביחד על ילדות נוספות שהיא הייתה רוצה להתקרב אליהן, כך שלא תהיה תלויה בקשר עם שתי החברות. ובבית - את מתארת שאת מדגישה את המיוחדות שלה, אך כדאי גם להעביר מסר שאפשר שיהיו שני "חכמים" ו"מצליחים", ושההצטיינות של אחיה לא פוגעת בכישורים הייחודיים לה. אפשר לחשוב על פעילויות משותפות שעדיין יעניינו את שלושתם, לצד ההבנה שאכן יש התפצלות בתחומי העניין והפעילות. אולי אפשר לעזור לה למצוא דרכים להעסיק את עצמה בלעדיהם, לפתח עיסוקים שיהיו "שלה". לצד אלה כדאי להעביר מסר שעליה להפסיק עם ההצקות לאחיה ושהיא משלמת על כך מחיר של התרחקות ממנה, זה יעזור לה לווסת אותן גם בהקשר החברתי.
לבסוף, ציינת שיש סימני מרד גם כלפיכם ההורים. ייתכן שמדובר בהתנהגויות טבעיות שאין לייחס להן חשיבות רבה, אך גם יכול להיות שעד כה בתכם הייתה בתפקיד של הילדה הטובה, הנוחה, השמחה והקלילה, שאין איתה שום בעיות ולכן גם לא צורכת משאבים מיוחדים - וקצת נמאס לה מזה... ובכל ההתנהגויות האלה היא אומרת "הי, שימו לב, גם לי לא קל...". נסו לזהות מה עוד יכולים להיות מקורות הקושי שלה, ושוב להמשיך להיות לה לאוזן קשבת ולעזור לה לבטא מה קשה לה.
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)