מעבר דירה, כניסה לגן, הולדת אח

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעבר דירה, כניסה לגן, הולדת אח
    טלי
    21/06/2014

שלום בתי בת שנה וארבעה חודשים
    נטע ילדה חייכנית ומקסימה ישנה במיטתה בחדר הורים. בחודש האחרון נטע בוכה למשך דקה בפרקי זמן של כל חמש בכל לילה עד ההירדמות ( ההירדמות לוקחת רבע שעה מקס) כאשר הולכת לישון, אני לא מוותרת שתישן באופן עצמאי כי עד כה זה מה שהיה וללא בכי. בכלל בחודש האחרון נטע מגלה סימני חרדת נטישה בצורה קשה, לא מוכנה להיפרד ממני ואף לא לרגע וכך גם לאחר טקס השינה ( הבעיה קיימת גם בשנת צהריים וגם בלילה אך כמו שכתבתי אני לא מוותרת בנושא)
    נטע עדיין לא בגן, תתחיל גן בספטמבר.
    בעוד כשבועיים אנו עוברים דירה ויהיה לנטע חדר משלה, אני מעוניינת שהיא תישן בו. האם להעבירה לחדר החדש מיד עם המעבר או קודם שתישן עמי בחדרי ורק לאחר שתתרגל לבית להעביר אותה?
    לא אוכל לצאת מהחדר בסיומו של טקס השינה כאשר היא נמצאת בבית זר לה נכון?
    מה התהליך יהיה לשבת לידה? אם כן עד מתי ומתי להפסיק עם זה?
    בספטמבר נטע אמורה להיכנס לגן עד כה היא איתי ובאוקטובר אני אמורה ללדת נטע תחווה שלושה שינויים קשים מאוד בזמן קצר. מה לעשות?
    האם כדאי לקבל הכוונה מקצועית ארוכת טווח?
    בברכה טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר דירה, כניסה לגן, הולדת אח - תגובה

יאיר סהר
    05/07/2014

שלום טלי,
    מצטער על העיכוב בתשובה, מקוה שאני עונה בזמן.
    אכן מדובר בשלושה שינויים בחייה, שיתרחשו בפרק זמן קצת יחסית.

בגילה של ביתך, חששות מפרידה הם עניין טבעי, וחשוב להתנהל סביבם ברגישות.
    עם זאת, חשוב שרגישותכם לא תנהל את התנהגותכם.

מבחינת הרגלי שינה, הם אכן עשויים להיות מושפעים מפחדים שמתעוררים בתקופות שונות, כחלק מהתפתחות קוגניטיבית תקינה.
    בעת מעבר דירה, כדאי שלא לשנות הרגל נוסף, כך שכדאי להתייחס לנושא השינה בנפרד, לאחר שבתכם תרגיש בנוח בבית החדש.

מבחינת הכניסה לגן והולדת האח - כמובן שגם אלו שינויים מאוד משמעותיים.
    עם זאת, חשוב לי לציין שהורים רבים (גם בפורום הזה) שואלים על שילוב 3 השינויים הללו בו זמנית - מעבר דירה גורר שינוי של גן, ובגיל זה נפוצה הגעה של אח חדש למשפחה. זכרו כי באופן טבעי ילדים בגיל זה מסתגלים מהר יחסית לשינויים בסביבה.

היו רגישים לצרכיה, הקדישו לה תשומת לב חיובית (במשחק, חיבוקים ונשיקות וכו') במהלך השינויים, אך לדעתי כדאי להקפיד שתשומת הלב לא תהיה מקושרת כפיצוי על השינויים בחייה.
    כך למשל, לא כדאי לומר לה שהולכים לבילוי בגלל שהכניסה לגן קשה, או לקנות מתנה כפיצוי על האח שנולד.

באופן טבעי כאיש מקצוע, אני תמיד בעד היעזרות בליווי מקצועי לאו דווקא כאשר מתעוררים קשיים. אנשים רבים משפרים את ההורות ואת מערכת היחסים ההורית-זוגית שלהם, גם כאשר הם פונים ללא קושי ספציפי.
    אם אתם מרגישים שאתם יכולים להיתרם מליווי מקצועי - עשו זאת.

מבחינת תיאורך הנוכחי - איני רואה סיבה מהותית לפניה להכוונה מקצועית, אולם כמובן שגם איני רואה בכך בעיה, כל עוד מדובר במלווה מקצועי.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו