בקשות סליחה חוזרות ונשנות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בקשות סליחה חוזרות ונשנות
    סימה
    22/06/2014

ילדתי, כמעט בת 10. לאחרונה החלה לבקש סליחה על כל דבר, אפילו סיטואציות שלא מצריכות בקשת סליחה...
    אם אני מבקשת ממנה להגיד לי על מה לסלוח, היא מתקשה ורק אומרת שאם לא אגיד לה שאני סולחת, יש לה צמרמורות בגוף שהיא איננה מסוגלת לשאת.
    כמות בקשות הסליחה שהיא מבקשת הן עצומות, בשעה אחת היא יכולה לבקש לפחות עשר פעמים סליחה.
    בנוסף, סף התוקפנות שלה עלה, והיא מתפרצת בעצבים לעיתים קרובות.
    גם במהלך ההתפרצות היא מבקשת סליחה, אבל לא ממש מפסיקה עם גילוי התוקפנות תוך כדי.
    בעברה (לפני כשלוש שנים) הייתה בחרדה שטופלה על ידי רפוי באומנות.
    ממה הדבר נובע? ואיך להתייחס לזה?
    אני אן חד הורית שמגדלת אותה לבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשות סליחה חוזרות ונשנות - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    25/06/2014

שלום סימה,
    ההתנהלות שאת מתארת כעת גם כן קשורה בחרדה. ביתך בחרדה שעיצבנה או שכועסים עליה או שהיא לא בסדר ואז היא מפעילה התנהגות של התנצלות על מנת להוריד את רמת החרדה. כל זה גוזל הרבה אנרגיה נפשית ומתיש אותה מה שתורם להתפרצויות זעם. יתכן שישנם עוד מקורות מתחת להתקפי הזעם, כעס שיתכן שקשור גם לייחוס לא מדויק להתנהגות של אחרים. למשל אם היא מצפה שכולם יתנהלו סביבה בדרך מסוימת היא תיהיה מאוכזבת וכעוסה אם הדברים לא הולכים כפי שציפתה.
    מאחר והייתה בעבר בטיפול שאני מבינה שהיה מוצלח וסייע בעבר הייתי ממליצה לפנות שנית למטפלת לעדכן אותה ולהתייעץ איתה איזה טיפול יכול להיות יעיל ומה המקורות לקשיים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו