אשמח לקבל עזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אשמח לקבל עזרה
    אביבית
    24/06/2014

בני הבכור בן 13 .ילד חכם ואינטלגנט מאוד. הקושי שלי הוא -כאשר אני מסרבת לו לקנות משהו, לקבל משהו הוא ממש משתולל. יכול לצעוק עלי, לדבר בחוצפה כמו : שקרנית, מטומטמת, סתמי את הפה, קמצנית וכו'... חשוב לציין ששלושת ילדי האחרים ממושמעים וילדים נהדרים.
    גם הוא יכול להיות נהדר עד שמשהו לא מוצא חן בעיניו או מסתדר כפי שרוצה.
    אין לי מושג כיצד לנהוג ,להעניש?אז איך?להתעלם???
    זה לא דבר שהתחיל פתאום.תמיד היה לי קשה מול העקשנות, החוצפה שלו ועכשיו זה הולך ומתעצם.
    אני מרגישה לחץ כשהוא בסביבה...יריב בקלות עם אחיו.
    אם הוא עייף או רעב הכל מתעצם.
    אשמח מאוד לקבל כיוון חשיבה לגבי הבעיה, דרך כיצד לגשת .
    כי ממש קשה לי!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לקבל עזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לקבל עזרה - תגובה

יאיר סהר
    05/07/2014

שלום אביבית,
    תיאור המצב אצלכם בבית דומה מאוד לתיאורים של משפחות רבות סביב גיל ההתבגרות (אך גם לפני).

הורים רבים נקלעים לאותה דילמה, תוך תחושת חוסר אונים בנוגע להתמודדות יעילה מול התקפותיו של הילד/נער.

חשוב מאוד להתייחס באופן מותאם ומחושב במקרים כאלו, כך שמגיעים לפתרון שיוביל לחיזוק העמדה ההורית היציבה. התייחסות שכזו מאפשרת המנעות ממאבקים עם הילד, אשר בתורם יובילו לפגיעה במערכת היחסים בבית.
    חשוב שהדרך בה פועלים ההורים תהיה ברורה ומותאמת לערכיהם של ההורים, לסיטואציה המשפחתית ולמערכת היחסים בין ההורים לילד ולאחיו.

במקרים מסוג זה אני ממליץ מאוד להיעזר במלווה מקצועי.
    לצערי איני יכול לספק לך פתרון קונקרטי מותאם לצרכים שלכם, בשל מגבלותיו הטבעיות של פורום ייעוץ. עם זאת, אני מוכן לשוחח איתך בנושא, וכך לנסות לעזור לכם באופן יותר מותאם.

לכן אני מזמין אותך ליצור עימי קשר טלפוני במידת הצורך,

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו