בת שנתיים וחצי תשומת לב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים וחצי תשומת לב
    שירן
    26/06/2014

שלום,
    יש לנו ילדה מקסימה בת שנתיים וחצי, מאוד חכמה ודעתנית. התחלנו תהליך גמילה מחיתולים(כבר חודשיים וחצי...). פיפי היא כבר מבקשת אבל קקי כל פעם עדיין עושה בתחתונים. כל פעם אנחנו מסבירים לה וכלום לא עוזר.בשבועיים האחרונים היא כל הזמן מפספסת פיפי בריצפה. אנחנו כל פעם שואלים אותה אם יש לה פיפי, היא עונה שאין ואחרי חמש דקות פספסה. אני עובדת מהבית ובשבוע האחרון חלה החמרה והיא כל פעם באה לידי, עושה פיפי ברצפה, אני מסבירה לה שפיפי עושים בשירותים, מנקה ומחליפה לה, ואחרי עשר דקות!!!! היא שוב באה לידי ושוב מפספסת. ככה זה נמשך לפחות 5 פעמים!!!!! ובהפרשים כאלו קצרים!! כבר שבוע. לפני יומיים חברה אמרה לי שזה כנראה תשומת לב (היא בת אמצעית אחרי בן בכור בן 5 שנים ותינוקת קטנה בת שלושה וחצי חודשים). מאותו רגע הפסקתי לעבוד כשהם בבית, ופשוט נתתי לה תשומת לב.צורים, גינה, סיפורים. הילדה התחילה שוב לבקש פיפי בשירותים. (קקי לא, נראה לי שהיא מפחדת?? היא אמרה לי שיש לה קקי, רצנו לשירותים והיא התחילה לבכות ואמרה שאין לה קקי ואחרי רבע שעה פספסה).
    האם זה נכון שהיא זקוקה לתשומת לב ולכן היא עושה בכוונה????? ואם כן איך בהפרשים כאלו קצרים??? מאיפה כל המים האלו??? איך אני גומלת אותה גם מקקי???
    אודה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים וחצי תשומת לב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקפצה

שירן
    30/06/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אין תגובה?????

שירן
    03/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה......

שירן
    07/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחצי תשומת לב - תגובה

טל כרמלי טבת
    08/07/2014

שלום שירן,

אני מתנצלת על העיכוב בתגובה.

את מתארת תנודות חדות בתהליך הגמילה של בתך. הייתה תקופה של היענות והצלחה בנושא הפיפי, אחר כך תקופה של פיספוסים ואפילו נראה שהיא עושה "דווקא", וכעת, עם השינוי שאת עשית ליותר זמן משחק ותשומת לב, שוב יש הטבה.

התיאור הזה עשוי באמת להעיד על כך, שהשינויים בעשיית הפיפי נובעים ממקור רגשי ולא מקושי להתאפק. כלומר, בתך עושה שימוש בעשיית הצרכים על מנת להעביר מסר מסוים. במידה מסוימת היא הצליחה בכך, את החלטת להעניק יותר תשומת לב, והצורך שלך "לפספס" ירד. האם היא נמצאת איתך בבית כל הזמן, או שהיא גם במסגרת של גן? אם היא בגן, איך הולך שם? או שהיא עם אנשים אחרים, אולי אבא או סבים או בני משפחה אחרים? לפעמים ההבדלים בהתנהגות בסיטואציות שונות יכולים גם הם לתת לנו אינפורמציה חשובה לגבי מקור הקשיים.

לגבי הקקי, את מעלה השערה שהיא מפחדת. ייתכן שזה נכון, ילדים רבים נגמלים בקלות רבה יותר מעשיית פיפי, ואילו משהו ביציאת הקקי מגופם, או אולי בהטלתו לשירותים, מעורר בהם פחד. נסי לדבר איתה על זה ולשאול אותה מה מפריע לה. כשהיא אומרת שיש לה קקי, לכי איתה לשירותים ושבי לידה, ונסי לעזור לה להפוך את הרגעים הללו לנעימים - הקריאי סיפור, שירי לה שיר, נסי להצחיק אותה ולהסיח את דעתה וכו'. תני לה חיזוק כלשהו על עצם הנכונות לשבת ולנסות לעשות, גם אם זה לא מצליח. כדאי גם ליזום ישיבות כאלה, בבוקר ובערב, גם אם היא לא מודיעה שהיא צריכה לעשות, ושוב לחזק אותה על עצם הישיבה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו