מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות התנהגותיות ורגשיות בגןאמא מודאגת29/06/2014
שלום רב,
ילדתי בת 3.5. ילדה חכמה ביותר, מדברת באופן שוטף מגיל שנה ועשרה חודשים, מבינה היטב דקויות ומצבים חברתיים, ובעלת כושר ביטוי יוצא מן הכלל. הגננת הפנתה את תשומת ליבי לכך שהיא חווה קשיים התנהגותיים ורגשיים בגן. לדבריה יש פער גדול בין יכולותיה הקוגנטיביות ליכולותיה הרגשיות, דבר הבא לידי ביטוי בהתקפות זעם בגן כאשר הילדה נתקלת בתסכול. לדוג', אם יש רק שתי בובות ושלוש ילדות רוצות לשחק איתן היא תצרח ותבכה ותתקשה לוותר עד שהגננת תתערב ותפנה להגיון שלה. דוגמה נוספת, במפגשים קבוצתיים כאשר הגננת מעלה שאלה וכל הילדים צועקים את התשובה וקולה לא נשמע, היא תעמוד ותצרח עד שהיא תקבל התייחסות. כמו כן, הגננת אמרה שהיא נשאבת למאבקי כוח עם קבוצת החברות שלה בגן (בקבוצה שלה יש רק עוד 2 בנות בגילה, כך שהיא מוגבלת בבחירת החברות), ושההתפרצויות לא מתאימות לגיל 3.5.
אני חייבת לציין שאני לא עדה להתנהגויות הללו כשהיא נמצאת איתי. בגינה למשל, אליה מגיעים אחרי הגן המון ילדים מהקבוצה היא משחקת נהדר, ואני יכולה לספור על כף יד אחת את מספר הפעמים בהן נדרשתי להתערב. גם כשאנחנו נפגשות עם ילדים בבתים היא משחקת נפלא, חולקת צעצועים ומאוד נהנית. מדובר בילדה מאוד דעתנית ועקשנית שאוהבת להיות בשליטה, אני יכולה לראות כיצד הדברים מגיעים לכדי התיאור של הגננת, אבל כשהיא איתי אני מצליחה לגרום לה לשתף פעולה מבלי לוותר על הגבולות שלי.
פרט חשוב- לפני 10 חודשים נולד לה אח קטן.
הגננת הציעה שאקח אותה לטיפול רגשי טרם הכניסה לגן עירייה, שם לא יוכלו להתפנות לעזור לה עם כל תסכול. האם לדעתך יש מקום לכך?
תודה,
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגותיות ורגשיות בגן - תגובה
טל כרמלי טבת02/07/2014שלום אמא מודאגת,
את מתארת את בתך כעקשנית ודעתנית ושואפת לשליטה, ועם זאת במצבים רבים - בגינה ובבתי חברים - היא מצליחה לווסת את ההתנהגות שלה ולמצוא את הדרך להסתדר בכוחות עצמה. מעניין מה קורה לה בגן, מדוע דווקא שם היא מתקשה לשלוט בתגובותיה ומתפרצת כך. האם יש לך השערות? האם זה קשור לגודל הקבוצה, אולי בסביבה צפופה יותר היא מרגישה צורך עז יותר להילחם על מקומה? האם יש משהו באווירה בגן שיוצר יותר תחרות ומאבק? את מציינת שלרוב היא מסתדרת לבד, ובמקביל את גם אומרת שאת מצליחה לגרום לה לשתף פעולה. האם היא זקוקה לרוב לתיווך שלך?
לא ציינת זאת במפורש אבל אני מבינה מדברייך שהיא בכורה, ולפני 10 חודשים נולד לה אח. האירוע הזה, בצירוף תכונותיה האישיות והשלב ההתפתחותי בו היא נמצאת, יכולים להוסיף הבנה להתנהגות שלה. אני לא סבורה שיש צורך להזדרז ולפנות לטיפול, אך יש מקום לנסות "להכין" אותה בבית באמצעות מתן גבולות ברורים, והעברת מסר שלא תמיד היא יכולה להיות במרכז וזאת שנשמעת וקובעת. זה יעזור לה הן בהסתגלות לגן עירייה, והן בכלל בהתמודדות עם תסכול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)