גמילת לילה ביוזמת הילד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילת לילה ביוזמת הילד
    שרון
    30/06/2014

הי,

הבן שלי בן שלוש, גמול ביום (אחרי תהליך גמילה קשה ודי ארוך). גם בשנת צהריים ישן עם תחתונים. בלילות האחרונים מבקש לישון עם תחתונים גם בלילה. אציין, שזה בא רק ממנו, אנחנו לא לוחצים (אם זה היה תלוי בי, זה לא היה הזמן הנכון כי הוא עדיין מתעורר עם חיתול רטוב). כיוון שהוא מבקש, אני לא חושבת שזה נכון לומר לו לא, אלא לאפשר לו. מצד שני, הוא מפספס כל לילה, ואפילו לא מתעורר מזה. אתמול הוא פספס באמצע הלילה והלבשנו לו תחתוני גמילה מתוך שינה - בבוקר הוא קם ובכה כי שמנו לו חיתול. בתחושה שלי אני חושבת שאם הוא מבקש לישון עם תחתונים אז צריך לאפשר לו, למרות הפספוסים (כי אני לא רוצה לפגוע לו בביטחון העצמי ובהערכה העצמית).
    נשמח לשמוע עצות איך להתמודד - האם אנחנו פועלים נכון? איך אפשר לעודד אותו ולקדם אותו יותר לקראת שליטה בפיפי במהלך הלילה?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילת לילה ביוזמת הילד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקפיצה

שרון
    01/07/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילת לילה ביוזמת הילד - תגובה

יאיר סהר
    05/07/2014

שלום שרון,

לנושא הגמילה אין 'תשובה נכונה' אחת.
    חשוב לדעת כי ישנן גישות שונות המתייחסות לנושא הגמילה.

לדעתי, במידה ונראה לכם מתאים יותר להתקדם עם רצונו של הילד - אין מניעה בכך.
    עם זאת, חשוב לזכור שתהליך הגמילה בלילה - כפי שכבר התנסיתם ביום - עלול להיות ארוך וקשה.
    בהנחה שאתם - ההורים - מרגישים בנוח ללכת לתהליך גמילה בלילה, עשו זאת.
    בשלב ראשון ניתן להצהיר בפניו כי אם ישמור על החיתול יבש עד הבוקר, הוא יוכל ללכת לישון עם תחתונים. ברגע שהצליח להתאפק לילה אחד, ניתן לעשות איתו טבלת הצלחות בלילה. אם הוכיח 3 הצלחות רצופות, נראה שכבר מוכן להורדת חיתול.
    עם זאת, פספוסים יתכנו גם אז, ולכן יש צורך להתאזר באורך רוח, ולהמנע מליצור אצלו תחושת אי נעימות בשל פספוס.

בעיני, החשש מפגיעה בביטחון והערכה עצמיים הוא מעט מופרז.
    איני מכיר הוכחות לכך ששיטת גמילה או זמן גמילה מסויים משפיע באופן כזה או אחר על תכונות אלו אצל ילדים. בנוסף ניתן להתבונן על התסכול הנגרם לילד משתי זויות (לפחות):
    מחד - להשאירו עם חיתול עלול לגרום לו תסכול, שכן ההורים לא נענים לו, ולא בוטחים בו.
    מאידך - גם פספוס בלילה עלול לגרום לו לפקפק ביכולתיו, שכן לקח על עצמו משימה ולא עמד בה, ואף התעורר רטוב.

אני מזכיר זאת כדי להסיר מעט חשש מהנושא. איני מאמין שתסכול אחד עדיף על השני, ובכל מקרה, איני מאמין שתסכולים מעין אלו גורמים לפגיעה בטווח הרחוק.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילות יבשים

נעמה
    07/07/2014

שרון, קבלי ח"ח, את חושבת ומתנהגת כמו אימא למופת, עם איך שאת מקפידה על בניית הביטחון העצמי שלו. גם אני הייתי מתנהגת כך, ולא הייתי יכולה להגיד לילד שרוצה לעבור לתחתונים "לא". עם זאת, גיל שלוש, זה עדיין גיל כזה שלא כל הילדים גמולים בלילה, אנחנו השתמשנו בשלב המעבר הזה ב-Dry Nites שהם תחתונים סופגים. גם הביטחון העצמי שלו לא נפגע, כי הוא ישן בתחתונים ולא בחיתול וגם יש ספיגה והוא קם יבש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו