מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מחיתוליםאיילה02/07/2014
יאיר שלום..בתי בת 2.5 ואינני מצליחה לגמול אותה למרות המודעות שקיימת אצלה..ראיתי שרשמת שניתן לגמול מחיתול "בהחלטה הורית בלבד" שאלתי היא כיצד לעשות זאת בלי שיתוף פעולה מהילדה? לא נשמע לי הגיוני שתהליך כזה נקבע ע"י צד אחד כשבעצם מדובר במוכנות של הילד ולא של ההורים...כמו כן קראתי איפשהו שמדובר בבשלות פיזית של הפעוט..שהוא מסוגל להתאפק וזה עניין פיזי טהור..אשמח שתעשה לי סדר בדברים ותתן לי טיפ או שניים לתהליך המיוחל...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזדהה אתך אבל יש פיתרון
מירי03/07/2014קראית את ההודעה שלך וזה הזכיר לי את המקרה שהייה לי עם הבן לפני שנה. כשהוא גם בן שנתיים ו3 חודשים... התייעצתי וכדומה בסוף חברתי מהגינה המליצה לי להתחיל עם הילדה תחתוני חיתול כדי שהא תיגמל.
קניתי את הסוג פול אפס של האגיס, זה כמו תחתון לכל דבר ואיפשר תהליך גמילה נוח גם לי וגם לילד שאחרי 4 חודשים להפתעתי כבר נגמל :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים
איילה05/07/2014מירי שלום..שמעתי תגובות לא חיוביות מאנשי מקצוע לתחתוני הגמילה האלה...בכל מקרה לא נראה לי שזה מה שישכנע אותה לשבת על הסיר ולעשות שם צרכים..אבל אני ינסה....תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים
איילה05/07/2014אודה לתגובה..דילגו עליי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים - תגובה
טל כרמלי טבת08/07/2014שלום איילה,
קיימות גישות שונות לגבי גמילה.
לפי אחת מהן, ואני נוטה לדגול בה, אכן יש צורך במוכנות כלשהי של הפעוט על מנת שיתבצע תהליך גמילה מוצלח. המוכנות כוללת יכולת מוטורית ופיסיולוגית - הן להתאפק מעשיית הצרכים, והן להוריד מכנסיים-תחתונים ולהתלבש, יכולת קוגניטיבית להבין את הנדרש ממנו, ובשלות רגשית. רוב הילדים בגיל של בתך מסוגלים כבר להתמודד עם המטלה הזאת, אבל יש שונות בין ילדים ולא כולם מוכנים באותו זמן. עם זאת, יש גם משמעות רבה להתנהלות של ההורים, למסר שהם מעבירים וליכולת שלהם להכיל את הקושי בשבועות/חודשים הראשונים, שכן הגמילה עשויה להיות ממושכת ויש בה עליות ומורדות.
אם תפרטי מהם הקשיים בהם את נתקלת, אוכל לנסות לכוון אותך יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים - המשך
איילה15/07/2014שלום טל,
היא אמנם כבר בת 2.7 אבל למרות שאני מורידה לה את הטיטול כל אחה"צ כשחוזרים מהגן ושמה לה את הסיר במרחק צעד שניים ממנה (בתוך הסלון שם היא משחקת כל הערב) היא עדיין עושה פיפי על הרצפה מטר מן הסיר...עד היום היא עשתה פעמיים מעט קקי בסיר ובזה זה נגמר..לצערי אין שיתוף פעולה מעבר לזה למרות שחוזרת ואומרת לה כל הזמן שהסיר לידה ואם היא מרגישה שבא לה פיפי או קקי שתשב עליו..היא יושבת דקה או שתיים וממשיכה להסתובב בחדר אך ברגע האמת לא עושה את הצרכים בסיר..כך גם בסופי שבוע..מנצלים את העובדה שהיא יכולה להסתובב עכשיו ללא בגדים כדי לקדם את הנושא אך ללא הצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)