הבת שלי פתאום פוחדת ממים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הבת שלי פתאום פוחדת ממים
    שי
    04/07/2014

שלום,
    בתי בת שנה בדיוק ואוהבת מים מאוד. בכל פעם שאנחנו (אני ואשתי) ממלאים את האמבט על-מנת לקלחה היא מאוד נלהבת. ממש בזמן האחרון (שבוע - עשרה ימים) היא ממש פוחדת מהמים. כאשר היא שומעת את הרעש של המים ממלאים את האמבט, היא נלהבת, אך כשמגיע הרגע להיכנס למים היא מתחילה ממש לפחד. ניסינו הכל - צעצועי אמבט חדשים, להראות לה שאנחנו גם משתכשכים במים, ניסינו להחזיק אותה ולתת לה תמיכה כשהיא בתוך המים, אפילו ניסינו להחזיקה מתחת לזרם המים ולהתקלח יחד איתה, אבל שום דבר לא עוזר - היא משתוללת ופוחדת מאוד מהמים ולא מוכנה להישאר אפילו לשניה. היא נכנסת למן מתקפת "אמוק", קמה ומושיטה אלינו ידיים ו"מתחננת" שננוציא אותה מהאמבט. לאור העובדה שאנחנו חייבים לקלח אותה (אם לא כל יום, אז לפחות אחת ליומיים) אנחנו עדיין מחפשים פתרון. אנא עזרתכם בבקשה!
    יש לציין שאנחנו הולכים עימה לחוג שחיה כבר מגיל חודשיים והיא מאוד אקטיבית ואינה מראה סימני פחד בבריכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבת שלי פתאום פוחדת ממים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבת שלי פתאום פוחדת ממים - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    07/07/2014

שלום שי,
    הסיטואציה שאתה מתאר מוזרה, אם היא אינה מפחדת מהמים בברכה אז כנראה שהקושי שלה בזמן האמבטיה הוא לא לעצם המים אלא לסיטאוציה בכללותה. עיקבו אחרי מה שקורה לפני ואחרי האמבטיה, יכול להיות למשל שקשה לה עם האמבטיה כי היא יודעת שתיכף הולכים לישון וזה אומר להיפרד מאמא ואבא ולהיות לבד במיטה. נסו להסתכל על כל הרצף ולראות למה היא מגיבה. זיכרו גם שבגילאים הללו ילדים מאוד גמישים ודברים משתנים להם כל יום, כך שנסו להישאר רגועים ולא לעשות עניין גדול ומתוח סביב עניין האמבטיה, אלא להיות רגועים ולשדר שהכל בסדר והיא בטוחה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו