שדרותים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שדרותים
    בלה
    05/07/2014

שלום ושבוע טוב
    אני אמא ליד מתוק בן חמישה חודשים
    הירי אחל שוב ליושבי הדרום
    איך שאני שומעת הזאקה פשוט קופצת וחוטפת את הילד ורצים למיגונית...
    האם בעתיד יהיו לו פחדים מאיך שאני מגיבה?
    אני גדלתי למציאות כזו ואני יודעת שבטוח הוא יפחד
    גם בלי שום קשר לאיך שאני מתנהגת
    אבל האם הוא מרגיש פחד כשאני מרגישה?
    מה עלי לעשות? פשוט לקחת אותו למדד להשכיב על הרצפה
    ולשחק איתו שלא ירגיש כלום?
    מנסה כמובן אך הלב פשוט יוצא מהמקום וחרדה שלמה ממלאת את גופי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שדרותים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שדרותים - תגובה

טל כרמלי טבת
    08/07/2014

שלום ב,

ראשית אני משתתפת איתך ומצטערת על המציאות הקשה בה אתם חיים. הלוואי שיימצא פתרון במהרה, ולא תצטרכו להמשיך בשגרה כזאת של אזעקות, טילים וריצה למרחבים מוגנים. אלה לא חיים נורמליים...

כמו שאת חשה בתחושת הבטן שלך, באמת תינוקות קולטים את התחושות של הוריהם ומושפעים מהן, הרבה לפני שהם יודעים לתת לכך מילים. כך, התינוק שלך בוודאי מרגיש את החרדה שמתעוררת בך לשמע האזעקה. ברור לי שקשה מאד לשלוט בזה, והרי גם את בעצמך היית שמחה להגיב באופן רגוע יותר. נסי לחשוב מה יכול לעזור לך - האם את לרוב נמצאת לבד איתו כשזה קורה? אם כן, האם ניתן ליצור מצב בו יהיה איתך מישהו ואולי כך תרגישי יותר בטוחה? האם יש דרכים שמוכרות לך, שעוזרות לך להירגע, כמו נשימות או מוסיקה מסוימת, או משהו אחר? כל מה שיעזור לך להירגע ולחוש פחות חרדה, יעזור ישירות גם לו.

מבחינת ההתנהלות עם התינוק, המשיכי כמובן לקחת אותו אל הממד, ושם נסי לדבר איתו, לשיר לו, לשחק איתו, אולי להשמיע מוסיקה או לתת משהו לאכול - באופן הכי רגוע, וכביכול שגרתי, שאת יכולה. כך גם אם הוא קולט את הלחץ שלך, פעולות שגרתיות ומוכרות יכולות לספק לו הרגעה ותחושת ביטחון.
    חזקי ואמצי, בתקווה לימים שקטים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו