מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התפרצויות זעםמיטל07/07/2014
שלום רב , יש לי בת בכורה בת שלוש ושמונה חודשים מאוד בוגרת לגילה , מדברת שוטף ,פעילה מאוד בגן ,ישנה טוב ואוכלת יפה עד כאן הכל בסדר:))
שמתי לב בזמן האחרון שיש לה התפרצויות זעם מאוד לא נעימות .
אם אני לא נותנת לה את מה שהיא מבקשת אז היא פתאום יכולה להתעצבן ולצעוק
"אמא אמרתי לה כבר שתתני לי למה את לא מקשיבה " (בצעקות)
אם אני אומרת לה משהו שהוא לא לרוחה אז היא צועקת "די" .
אם אנחנו בגינה משחקות וילד ניגש לשחק איתה היא פתאום צועקת לו " לא רוצה לשחק איתך" . זה לא מתאים לה בדרך כלל היא ילדה מאוד קשובה , למרות גילה הצעיר יכלתי לנהל איתה שיחות מאוד עמוקות ולהסביר מה כן ומה לא .
היום יש לי הרגשה שאני כבר לא יכולה לדבר ולהסביר אלא פשוט לתת הוראה כמו שוטר
כי כך או כך היא תתעצבן ותצעק .
שאלתי היא איך להתמודד, האם צריך לטפל בזה או להניח וזה יחלוף כמו שבא
אשמח מאוד לעצות מקצועיות על מנת שאדע איך להתמודד , אני אמא צעירה ולא ממש מנוסה ,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב07/07/2014שלום מיטל,
פעמים רבות ילדים רוצים לבטא את הצורך שלהם בעצמאות והעצמיות שלהם דרך דורשנות מסוג זה. למעשה פעמים רבות קשה ילדים שהמבוגרים "מחליטים להם", זה הופך קשה יותר עם ההכרה בנפרדות, ההבנה שיש לי רצונות ולאמא יש רצונות והם לא זהים, ואמא חזקה יותר ממני. כך שצריך להתייחס בסבלנות אמפתיה ורגישות לעניין, ולזכור שזה ביטוי של עצמאות דרך דעתנות. כך שיתכן שהיא בעצם רוצה להיות זו שמחליטה. איך שאפשר להתמודד? בכמה שיותר דברים לנסות לייצר מרחב בחירה, למשל לארוחת בוקר תתני לה לבחור בין שלוש אפשרויות שאת מגבילה, כך יש מקום גם לגבולות גיזרה שאת מציבה וגם לרצון שלה. אם התנהגותה הופכת זועמת וחוצה את גבול הטעם הטוב, הודיעי לה שקשה להבין מה היא רוצה כשהיא מתנהגת כך, שתסביר עצמה במילים ותדבר בטון רגיל. אם היא ממשיכה בהתנהגות, התעלמי או המשיכי להודיע שכך את לא מבינה שתסביר עצמה כמו ילדה גדולה. בעצם המטרה היא לנתב אותה להתנהגות יותר נעימה ובוגרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפרצויות זעם
מיטל08/07/2014תודה ענקית ד״ר בנטוב עזרת לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)