מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה ללא חבריםדנה07/07/2014
הבת שלי בת 9 הבעיה היא שהיא לא יוצרת קשרים חברתיים קבועים . יש לה פה ושם חברות בבית ספר אך אין לה אף חברה אחת טובה או יותר. היא לא יוצרת קשר אחר הצהריים וגם שאני מעודדת אותה להזמין חברה היא פשוט לא רוצה.
לפני מס' ימים ניהלתי איתי שיחה ופשוט נחרדתי לגלות שהילדה שלי בודדה. היא סיפרה לי על קבוצות של חברויות כשהיא מנסה להתשייך אז או שצוחקים עליה או שאומרים לה לא . לטענתה היא אוהבת חברה אך הילדים אינם רוצים אותה בחברתה.
במהלך השנה שמתי לב שיש בעיה אך לא הייתי מודעת לגודלה. שוחחתי עם המורה שטענה כי אי אפשר להכריח ילדים בגיל זה להיות חברים של אחרים הם ילדים גדוליםובוחרים את החברים שלהם לבד וכי לה למורה אין כל אפשרות לעשות משהו בנדון.
אני הנחתי לזה וחשבתי שאולי דברים יסתדרו אך השיחה עם בתי הותירה אותי עצובה ומאוכזבת מאוד מעצמי שהבת שלי הגיע הלמצב שכזה.
מה אוכל לעשות למענה ? אני מבקשת את עזרתכם.
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה ללא חברים - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב07/07/2014שלום דנה,
משתתפת עימך בתחושת העצב, כואב לגלות שביתך בודדה.
כצעד ראשון אני מציעה שתזמיני אליה הבייתה חברה אחת שאת חושבת שיכולה להתאים לה, מבחינת האופי והמזג. כשהן בבית נסי לשים לב איך ביתך משחקת, איך היא יוצרת אינטראקציה חברתית, האם יש שברים באינטראקציה והאווירה מתקלקלת? בעצם נסי להבין מה מקור הקושי. אם את מרגישה שאת לא מצליחה לאבחן את הבעיה עצמאית את יכולה לפנות לפסיכולוגית ילדים, לפסיכולוגים יש כלים וידע בתחום ויכולים לסייע באבחון.
ברגע שתדעו את מקור הבעיה תוכלו לטפל בה ביתר יעילות ולגבש דרכים לשיפור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)