מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 5 וחציאורה16/07/2014
שלום רב,
אני אמא לשני ילדים הקטן בן 5 וחצי. זו שנה ראשונה שנכנס לגן. היה מאוד קשור אליי. בהתחלה היה קשה חודש ראשון ואחר כך התרגל נכנס מאוד יפה לגן אפילו טוען שמאחר לגן בבוקר. הוא ילד עם בעיית עשיית צרכים מאוד קשה.
הוא עושה צרכיו רק בתוך טיטול חד פעמי. קניתי לו שהיה בן שנתיים עלייה של מדרגות לאסלה וקניתי סירים וטיטולי גמילה ומה לא...קניתי ספרים על גמילה ,,,סיר הסירים וכו...
בחודש האחרון הוא עושה צרכיו בזמן השינה בתוך הטיטול לילה כי לא קם בלילה אפילו לשתן. במהלך היום בגן מתנהג כרגיל ועושה פיפי בגן כמו כולם.
גם עשיית הצרכים מלווה בהשתוללות שלו ממש רוקד מרוב נסיון להוציא, בדקתי פן רפואי עשו לו בדיקות וגם צואה בשלוש מבחנות הכל יצא תקין.
בלילות הוא קופץ עם ישבנו כדי להוציא צואה ואני נאלצת להחליף 4-5 טיטולים בלילה כדי שיוציא את כל הצואה, כי זה מרווח של חצי שעה בין חתיכות לחתיכות וזה מייאש מטריד וכבר לוקה בדבר מוזר שאין לי להסבירו.
ניסיתי בעבר לאלץ אותו לעשות צואה בשירותים וסירב בטענה שייפול לו לאסלה מין פחד אסלה שייצא לו איבר מגופו ולא יחזור. ניסיתי עם חצי טיטול באסלה באויר כל הפתרונות שרק יש...
איימתי שאוריד טיטולים ואף הורדתי ממנו ועשה צרכיו במכנסיים .
אינני יודעת כבר איך להתנהל עם גמילה בגיל כזה 5 וחצי זה מציק מטריד וגם מלחיץ אותי שבפני החברים בגן או מבוגרים נאלצים לראותו רוקד כך וקופץ ולא יודעים מה יש לו.
אנא עזרתכם..
נואשת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תגובתכם- חשוב לי מאוד !!!!!!!!!
אורית20/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחלטת מחיתול
אילנה מישון21/07/2014אורה שלום,
אשמח לדעת בן כמה בנך הגדול. הייתי שמחה לדעת אם עד שנה זו, שהה עמך או עם מטפלת בבית. שומעת שנכנס ונקלט יפה בגן. ניכר שנושא הגמילה הוא נושא שנדון בבית כבר מזה מספר שנים, והדיון בו כבר מגביר הלחץ הן אצלך והן אצל בנך.
בגן אני שומעת שהוא מרגל ונוהג לתת שתן בחדר השירותים באסלה. הוא שומר את עשיית הצואה לזמן שהוא בבית. הייתי שמחה לדעת איך נערך השיח שלכם סביב הנושא. האם ארע ארוע כלשהו שדווקא בחודש האחרון פסק לעשות כל צרכים באסלה והחל לעשותם בחיתוך לילה. הייתכן שטרוד מדבר מה? עד כמה מודע למצב הבטחוני כיום? אני שומעת שמבחינה רפואית פזיולוגית, הכל נמצא תקין. את מתארת שבעבר ניסית לאלץ אותו ליתן צואה בשירותים. אשמח שתתני לי יותר פרטים לגבי הדרכים בהן ניסית לעשות כן.
אומר בפתח הדברים שטבעי שילדים פוחדים לשחרר ובייחוד צואה לאסלת חדר השירותים, כשהם אכן חוששים לאבד חלק מגופם. חשש זה מוכר וטבעי בקרב ילדים העוברים הליך גמילה. אשמח לשמוע הדרכים בהן ניסית לאלץ אותו לעשות צואה בחדר השירותים. אני שומעת שאף השתמשת באיום שתורידי לו הטיטול, ואף עשית זאת ואז עשה צרכיו במכנסיים. אין ספק שגמילה הינה לעיתים פשוטה יותר ולעיתים קשה בקרב ילדים בראשית הליך הגמילה, וודאי שקשה בגיל זה. ואין ספק שההתמודדות עם רצונך לגמול אותו מציקה, מטרידה ומלחיצה, בייחוד, שאת מתארת אי נעימות בפני חברים ומבוגרים שרואים אותו קופץ. ראשית, אני מציעה לשחרר הלחץ. לתת לו הזמן. נשמע שהאוירה מאד לחוצה והדבר מובן. עם זאת, המלצתי הינה לשחרר, על אף אי הנעימות בפני הסביבה. להקרין לילדך שקודם כל הוא הוא החשוב לך, ופחות "מה תגיד הסביבה". להבין שכבר קיים issues סביב נושא זה, וכעת, צריך להרגיע, להוריד לחץ, ולחזור ולהסביר לו שהמקום לעשיית הצרכים היא באסלה. כמו כן, להחדיר בו הבטחון והאמונה שאת סומכת עליו ובוטחת בו שכשיגיע הזמן, שלו, הנכון לו, ידע לבחור לעשות צרכיו באופן מלא במקום המיועד לכך. כולי אמונה שעם שחרור לחץ שלך - כך גם הוא ישתחרר מהלחץ ויגיע הרגע שהוא מעצמו, ישנה מנהגו ויעשה צרכיו באסלה. להעביר לו המסר שאת באמת ובתמים מאמינה בו שיגיע הרגע והוא ינהג כפי שנהוג לנהוג בקרב בני האדם. אני נוטה להאמין ששחרור לחץ ממך, יביא גם להרפיה אצלו ולתוצאה המיוחלת. קודם עליך "ללבוש" ו"לאמץ" רגיעה ולהסיר ה"יאוש והמתח" אותם תארת שאת מרגישה, ולטעת בו ההרגשה שאת מאמינה בו שהוא יכול. ממליצה על הספר: "הקטר הכחול שיכול". כמובן שניתן גם לספר לו להיכן זורמים מי הביוב, התהליך שעוברים עד הגיעם ליעדם הסופי, והכל בנועם וברוגע, דרך ספר ילדים כזה או אחר. חשוב לזכור שלכל ילד יש את קצב הבשלות שלו לגמילתו מצרכים, ועלינו להיות סבלנים, עד כמה שהילד מבקש.
בהצלחה,
אילנה מישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה שבועיים לתגובה.... פעיל?
אורית27/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה כמעט חודש לתשובה!!!!!! בבקשה!!
אורית10/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 5 וחצי - תגובה
פז שפירא10/08/2014
הי אורה,
קודם כל, צר לי על האיחור בתשובה. נשמע שהקשיים בגמילה מתסכלת מאוד עבורך ועבור בנך.
לגבי הקושי שלו לעשות את הצואה, כדאי לבדוק מהו הקושי – האם גופני, רגשי או שניהם. האם יש לו עצירות? אם כן, כדאי לבדוק פתרונות רפואיים ותזונתיים לכך. את כותבת שהוא חושש לעשות באסלה, האם יסכים בסיר? לפעמים זהו שלב שאם הילד מסכים, כדאי לעבור אותו עד שיהיה בשל לאסלה. אם לא יסכים לעשות בסיר, נסי לבקש ממנו לעשות זאת בהדרגה – בהתחלה רק לשבת על הסיר עם בגדים ולעודד כאשר עושה זאת, אחר כך רק לשבת על הסיר בלי בגדים ולעודד, וכך עד שתוכלי להגיע לתוצאה הסופית.
לגבי עשיית השתן בזמן השינה, אציע לך להתמקד קודם כל בגמילת היום על מנת שבנך לא יחוש לחץ רב מידי וזמן מה לאחר גמילת יום מוחלטת התחילו בתהליך של גמילת לילה.
אלו עצות כלליות שאוכל לתת לך, נסי זאת ובאם העניין לא יסתדר בחודשים הקרובים אמליץ לך לגשת לתייעצות עם איש מקצוע המתמחה בגמילה מטיטולים.
מוזמנת לעדכן ולהמשיך לשאול שאלות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)