בת שנתיים-מרדנית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים-מרדנית
    רוית
    17/07/2014

שלום,
    הבת שלי אוכלת בגן יפה ,כך אומרים,אבל בבית יש לה דברים מסוימים שהיא רוצה והיא לא מוכנה להתפשר,כמו קורנפלקס,שמנת לפעמים,גבינה,לא רוצה לגעת בפירות או ירקות
    או לגוון ,אני לא יודעת מה לעשות,אני רוצה שהיא תאכל דברים בריאים אך היא מסרבת ואני בסוף עונה לדרישותיה,על הכל היא אומרת לא

מה אני יכולה לעשות?

מחכה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים-מרדנית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה דילגתם עליי?

רוית
    17/07/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה מאוזנת תוך הקשבה ושיתוף

אילנה מישון
    20/07/2014

שלום נעמה,
    מסתבר שהיא יודעת בגן לאכול את הכל, לפי המבחר המוצע שם, אך בבית, "מראה לך מי הבוס". כאן, השאלה, עד כמה את רוצה ללכת עמה ראש בראש. אין ספק שילדים, כמבוגרים, חייבים לאכול מגוון אבות המזון, על מנת לשמור על מצב בריאותי תקין. עם זאת, יש לאזן בין רצונה מחד, לצורך לשמור על בריאותה. אם בגן היא אוכלת היטב ונכון, שווה לשוחח איתה ולשמוע המניעים לכך שבבית בוחרת לנהוג אחרת. כדאי לשבת עמה ולהקשיב, אם לה רצון לאכול מאכל מסויים ולא אחר, או ה"דווקא" באוכל, הינו אך סימפטום לצורך אחר שלה. מובן הרצון שלך שהיא תאכל דברים בריאים, אך לפי "האסטרטגיה" הנהוגה בביתכם היום, כדברייך, "בסוף את ננית לדרישותיה". כאן נדרש להציב לה גבולות, תוך כדי איזון, לשקול בינם לבין עצמך מהם הדברים העקרוניים עבורך שתאכל בבית, ולהציב לה גבול זה. דברים אחרים עליהם הנך מוכנה לוותר, בהבנה שבגן היא מקבלת אבות מזון אלו. אבל ההחלטה חייבת להיות שלך. תוך, כאמור, התחשבות ברצון בתך. האיזון הוא הסוד להצליח הסתדר ולחיות במודוס וויונדי (חיים שלום ושיתוף) עם בתך הצעירה, שאם היא בגן, אני מניחה שהיא צעירה מגיל 6. הראי לה שגם דעתה חשובה, עם זאת הגדירי לך עצמך, קודם לכן, מה הגבולות שלך. בסופו של דבר, גם בחירותיה לא חריגות ולא מזיקות לבריאות. הגבולות לאחר שיגובשו על ידך, יובאו לידיעתה באופן שקול ומתון, כדוג': חשבתי ונכחתי שעבורי, חשוב שכל יום תבחרי לפחות מאכל אחד מבין ...שנקפיד לאכול מחזרתך מהגן ועד שאת הולכת לישון. איזה מביניהם היית בוחרת לאכול היום? ". על ידי מתן הבחירה מתוך מגוון מוצע על ידך, תהא גם לה הדרך להביע דעתה ורצונה באופן הולם ובונה, מגבש ונפרד ממך. חשובה בניית הבנה ביניהן, כמו גם בניית הנפרדות: מותר לך להעדיף מאכל אחד ולה אחר.
    עומדת לרשותך לכל הבהרה נוספת.
    בהצלחה,
    אילנה מישון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תענו לי בבקשה

רוית
    23/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו