בת שנתיים מושכת לעצמה בציפורניים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים מושכת לעצמה בציפורניים
    שירלי
    19/07/2014

בתי בת שנתייים וחודשיים. לפני חודש וחצי עזבתי את אביה על רקע אלימות מילולית שלו גם בפניה. עונשים שנקט נגדה ועוד. נקבעו הסדרי ראייה מאוד נרחבים למרות שאני הייתי ההורה הדומיננטי, היחידה שטיפלה, קילחה והרדימה. בכל פעם כשחוזרת משבת איתו (6 שעות) חוזרת סמרטוט, עייפה מאוד וטוען שישנה ואכלה ונהנתה. היום (שבת שלישית) היה הכי מדאיג, לפני השינה היא התיישבה במיטה והחלה למשוך לעצמה את ציפורני הידיים. שאלתי "מה את עושה?" וענתה "אבא" (יש לה עיכוב שפתי עדיין אינה מדברת משפטים שלמים וברורים (האב מתנגד להפניית הרופא לקלינאית). ביקשתי שתעשה לי את מה שעושה לעצמה וממש נחרדתי, היא משכה לי את קצות ציפורני הידיים. המשיכה כך בישיבה ואח"כ בשכיבה עד שנרדמה.
    מה זה אומר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות ומעכב

אילנה מישון
    20/07/2014

למרות שתופעות כגון אלו, כפי שמופיעות עשויות גם להעלם, אין ספק כי הילדה חווה מתחים רגשיים על רקע פרידתכם אחד מהשני, ועזיבת אביה את הבית, על רקע אלימות מילולית, כפי שציינת. אין ספק שהילדה פועלת בדרך המכאיבה לעצמה, והדבר עלול לפגוע הן פיזית בהתפתחות התקינה של הציפורניים והן בהתפתחות הרגשית התקינה. מריטת הציפורניים הינה אך סימפטום להלך רוח, ביטוי למצב נפשי שמשדר מצוקה. לפיכך, כאמור, אני ממליצה לשוחח עם הילדה, לומר לה שהפעולה פוגעת בה ולשמוע ממנה מה מעסיק אותה, במידה ותהא יכולה ומוכנה לשתף (בשפה העומדת לרשותה בגילה). גם הצבת גבולות עשויה לסייע כגון: "אני מבינה שאת רוצה למשוך הציפורניים אבל אנו לא נוהגים כך בבית. ואם משהו מפריע לך, או שאת יכולה לומר לי מה משפיע, או להראות לי, או למשוך את הציפורניים של הבובה, לדוגמא. כמו כן, נוכחות שלך עמה, שיתוף האב בחוויות שעוברת הילדה, עשויות לסייע. נקבעו, לדברייך, הסדרי ראיה נרחבים, האב הינו אביה, ושיתוף שלו במה שהיא עוברת הינו חשוב. הילדה שוהה בביתו באופן סדיר, ולכן, הדרכת הורים גם היא עשויה להועיל. ככל שתצליחי להרבות תקשורת עם האב כן ייטב, עם כל הקשיים הכרוכים בדבר. במידה ואין שיפור וההתנהגות נמשכת, אמליץ לגשת להתייעץ, אף עם רופא משפחה.
    בהצלחה,
    אילנה מישון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות ומעקב

אילנה מישון
    20/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו