מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תגובה לבטוי רגשי בנוגע לחברותרוית21/07/2014
שלום,
כשפגשתי היום אחה"צ את בני, בן השמונה וחצי, ספר שלא אכל ארוחת צהריים כיוון שהיה מצוברח ולא יספר לי למה. מאוחר יותר זה יצא ממנו, לבד, "אני מאבד את החבר הכי טוב שלי". "הוא כל הזמן עם דניאל וכבר לא מתייחס אלי. גם כשבכיתי בארוחת הצהריים, לא התייחס אלי. אני עצוב ומבואס". ניסיתי לעודד אותו, אבל לא בטוח שהצלחתי. אשמח לקבל עצה מה נכון / כדאי / רצוי להגיד במצבים כאלה. איך מעודדים את הילד ומוציאים אותא מהבאסה.
תודה, רוית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברים לחיים
אילנה מישון21/07/2014רוית שלום,
מצב רוח רע הינו דבר לגיטימי כמו אצל מבוגרים כך גם בקרב ילדים. חשוב שבנך שיתף אותך במצב רוחו באותו יום בו פגשת אותו אחר הצהריים, ואף סיפר לך את המניעים למצב רוחו: חששו לאבד את חברו הטוב ביותר. והחבר הטוב ביותר, כעת מוצא עניין בדניאל, ילד אחר, ולפי ראות עיני בנך, מזניח אותו או כבר לא נותן לו את אותה תשומת לב שנתן קודם לכן. בנך אף הביע את עצבותו בגן, לעיני חברו, וגם אז החבר לא התייחס אליו, מה שעוד יותר "ביאס והעציב" את בנך. ניסית לעודד אותו וטוב עשית. חשוב ונחוץ לעודד את ילדינו בכל רגע ורגע, אנו הסוכנים הראשונים והטבעיים, האובייקטים החשובים להרגעתם וניחומם. הדרך לנחם ולעודד את בנך, במצב כזה, נסיון להוציאו מה"באסה", מצבים רגשיים שיש להניח שעלולים לחזור על עצמם בעתיד, הינו דווקא אמפתיה עם מצבו והבנת עצבותו ואכזבתו מחברו הטוב כגון ולא נסיון "לעבור הלאה" לסדר היום. שיח שלך אליו כגון:
אני שומעת את מה שאתה מספר, וזה באמת מאד מאכזב. אתה והוא כבר תקופה חברים מאד קרובים, ואתה שם לב שבזמן האחרון הוא הולך עם דניאל, על חשבון הזמן איתך, זה באמת מאד קשה ומאכזב. האם יתכן שהוא נפגע ממשהו שעשית? אמרת?" (עם קרה דבר מה כגון זה, יש סיכוי שבנך ישתף אותך בכך). וכן ניתן להוסיף כי "בגן יש הרבה ילדים, והתנהגותו של החבר, הינה תמיד הזדמנות ליצור חברויות חדשות עם ילדים חדשים.
חשוב לעקוב ולראות מצב רוחו של בנך בתקופה הקרובה, לאפשר לו לשתף אותך ברגשותיו, במידה ויבחר, כמו שגם לך יכולת לשאול ולהתעניין במתרחש בגן מבחינה חברתית. תמיד ניתן גם להתקשר לחבר ולשמוע מהוריהו האם יתכן שהחבר נפגע מדבר מה מבנך. תקשורת פתוחה לעיתים רבות, פותרת תעלומות רבות.
בהצלחה,
אילנה מישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רוית21/07/2014תודה על התשובה המפורטת ועל ההדגשים. בהחלט עזרת לי.
רוית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)