מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדה מהמצב הבטחוניאור23/07/2014
שלום,
אח אם יחידנית, ביתי בת שנה ו 9, בגן גדול מגיל 9 חודשים שאוהבת וטוב לה בו, ילדה מאוד פקחית ערנית ונבונה לגילה, מושפעת מאוד מאז שהחלו האזעקות באזורנו (מרכז), נראה שהיא בדריכות מתמדת בכל רעש כמו אופנוע, גרירה של רהיט, באותו רגע רצה אליי, או מסתכלת לחלון, לפעמים צמודה אליי לכל מקום שהולכת וכשיש אזעקה רצה אליי ובוכה ומבוהלת. לפעמים היא פתאום מתחילה לחייך ולעשות קול של אזעקה. בתקופה זו דיי חיבקתי אותה וניסיתי לה לתת לה הרבה ביטחון ונראה שזה לא מספיק לה, הגיע מצב שלא הסכימה לישון בחדר שלה במיטה (בדר"כ אני שמה אותה חצי שעה לפני השינה במיטה עם אור דולק וצעצועים והיא משחקת ואז מרדימה את עצמה לבד ללא בכי) ומכאב פשוט לקחתי אותה לישון איתי במיטה למספר ימים. כבר עברו שבועיים והמצב לא נרגע לגמרי עם האזעקות אך ראיתי שהיא טיפה נרגעה אז החלטתי להחזיר אותה לישון במיטה בחדר שלה אך לוקח לה חצי שעה להירגע ובוכה ואני מסבירה לה שכל אחד ישן במיטה שלו יושבת איתה ומחבקת ומנסה להרגיע, מביאה לה מים ושמה לה שירים ברקע ובסוף היא היא כבר נרדמת לבדה כאילו מבינה שאין לה ברירה. האם זה בסדר שהיא חזרה פתאום לישון במיטה שלה למרות שלא עושה זאת בקלות ). מה עליי לעשות לאור המצב החרדתי ביום יום ומה לגבי השינה? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם חרדות ומתחים בשעת חירום
אילנה מישון29/07/2014אור שלום,
אכן, אנו בתקופה מתוחה, אותה חווים ככזו ילדים ומבוגרים. ומצב החירום אכן מאופיין בחוסר וודאות וגורם לשינויים ושיבושים בשגרת החיים. התגובות הרגשיות והההתנהגויותיות של האנשים הנמצאים במצב חירום משתנות מאדם לאדם בעוצמתן, הך דומות במהותן. המצב נמשך כפי שאת מתארת, ועמו נמשכות החרדות. חשוב לשוחח איתה ולשמוע .מה היא מרגישה. האם חשה כאבים פיזיים כלשהם עליהם יכולה לספר בשיח או להצביע עם ידיה? אני שומעת שתפקודה בגן טוב. חשוב, מחד להיות אמפטי עם פחדיה, ומאידך לנרמל הרגשות והחרדות העולות אצלה. לכן, אני חושבת שנכון שהיא תישן במיטתה, עם זאת, את יכולה להאריך מעט שהייתך לידה, בטרם תירדם, תוך הרגעתה, הקראת סיפור מרגיע, ליטופה וכיוב'. חשוב שאת תשמרי על שקט נפשי ושגרת חיים, עד כמה שניתן - "מוסיקה" שעוברת אליה. אם בתך תרגיש שאת נינוחה, גם היא, יש להניח, תשמור על נינוחות. נכון, אלו תגובות נורמליות למצב לא נורמאלי, להרגיע כשהיא מפוחדת ולהכיל את פחדיה תוך אמירה: "אני מבינה וזה מובן שאת פוחדת, אך אנו במקום בטוח, ומוגן". חשוב להישמע להוראות פיקוד העורף, עם אזעקה להיכנס ברוגע למרחב מוגן, וניתן להניח בו מראש חפצים וצעצועים אותם היא אוהבת ושמרגיעים אותה כבובה אליה קשורה, שתיה, מאכלים כפירות, דפי ציור, צבעים - שיאפשרו, גם בשעת הימצאות במרחב המוגן, ולו למספר דקות, עבודה/עשיה מרגיעות.
עומדת לרשותך לכל שאלה נוספת.
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)